3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Audiodaycare presenteert debuut EP / De Pater biedt alternatief voor Jazzin’ The Hague / F.A.S.T. wint de Droomstad Publieksprijs / Optreden Desmet van Bombay Show Pig online

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Audiodaycare presenteert debuut EP

De uit Delft en Leiden afkomstige band Audiodaycare presenteert op zaterdag 16 juni zijn eerste EP. De EP telt vijf nummer plus een bonustrack en zal ‘Evolver’ gaan heten. Audiodaycare bestaat uit zanger/gitarist Bob Bruinekool, gitarist Wouter Koop, bassist Bas Visser en drummer Rijk van Wel en stond eerder in de finale van de Peter Tetteroo Bokaal. De EP-presentatie wordt gehouden in de Wolbodo aan de Verwersdijk in Delft. Behalve Audiodaycare treden ook I Am The Law, Fat Cat Heart Attack en Neon Riddims op.

Meer info over Audiodaycare

De Pater biedt alternatief voor Jazzin’ The Hague

Eerder deze week werd bekend dat het Haagse jazzfestival Jazzin’ The Hague is afgelast. Muziekcafé De Pater biedt echter een mooi alternatief. De formatie Azure zou aanvankelijk op het jazzfestival optreden, maar zal nu op vrijdag 1 juni een optreden in de Pater verzorgen. Azure speelt een mix van kamerjazz, pop, funk en latin, met een typerend kwartetgeluid waarin de piano van Pierre-Francois Blanchard en de gitaar van Rogier Schneemann naadloos samengaan. Hun eerste cd heet ‘When she smiles’ (2009). Ze tourden door Zuid-Amerika en traden in 2011 op in Paradiso, met gastartiesten Rik Mol en L4.

Meer info over de Pater

F.A.S.T. wint de Droomstad Publieksprijs

F.A.S.T. (Free Architecture Surf Terrain), een initiatief van Doen Evenementen, heeft de Droomstad Publieksprijs gewonnen. Droomstad is een onderdeel van het project Leve de Stad van de VPRO en bestaat uit een verzameling van dertig korte filmpjes over actieve burgers die een goed idee hadden voor de buurt en hun plan ten uitvoer hebben gebracht. De verhalen zijn verschillend en de steden zijn divers, maar de energie en het enthousiasme van al deze stadsbewoners werkt aanstekelijk en is bemoedigend in tijden van bezuiniging. De verschillende initiatieven werden tevens gepresenteerd tijdens de officiële start van het Droomstad project, in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Van 12 april tot en met 15 mei kon via de site gestemd worden op het beste Droomstad-initiatief. Met 22,4 procent van de stemmen is F.A.S.T. Surfdorp tot winnaar verkozen. De prijs, een bedrag van 1.500 euro om in het project te steken, zal op 19 mei a.s. worden uitgereikt bij de Droomstad-prijsuitreiking in het Schieblock te Rotterdam.

Meer info over F.A.S.T.

Optreden Desmet van Bombay Show Pig online

In het kader van ‘3voor12 Presenteert’ gaf de Haags/Amsterdamse formatie Bombay Show Pig op donderdag 10 mei een optreden in de Desmet Studio’s in Amsterdam. De half uur durende sessie is opgenomen en vanaf nu ook hier online te bekijken. Vanavond staat de band in de Popcentrale in Dordrecht en de komende maanden is Bombay Show Pig onder andere te zien op deBeschaving, Gaellus Open Air en Bokpop.

Meer info over Bombay Show Pig

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag