3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Residentie Orkest voert actie voor Chuck Deeley / Nieuwe editie The Hague Bandstand / The Tonomats naar Gentse Feesten / The Light Parade op Hollandse Nieuwe 29 / I-F op tweede editie Pitch / Abel Splinter en The Candides alsnog in Grote Prijs van Zuid-Holland / Birth of Joy op tour met De Staat

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Residentie Orkest voert actie voor Chuck Deeley

Morgenmiddag, woensdag 16 mei, geeft het Residentie Orkest een speciaal straatconcert om geld op te halen voor de Haagse straatmuzikant Chuck Deeley. “Met zijn optredens haalt Chuck maar een paar euro per dag op waar hij onder andere zijn huur van moet betalen. We hopen daarom een groot bedrag op te halen om hem een extra steuntje in de rug te geven en roepen iedereen op te komen genieten en te doneren”, aldus het orkest op Facebook. Het optreden vindt plaats van 8.45 tot 9.15 uur bij het overdekte deel van de Turfmarkt (tegenover Centraal station).

Meer info over het Residentie Orkest

Nieuwe editie The Hague Bandstand

Volgende week donderdag 24 mei vindt er weer een nieuwe editie van The Hague Bandstand plaats in het Koorenhuis. The Hague Bandstand is in het leven geroepen om Haagse bands een kans te geven zich te presenteren aan programmeurs, producers, journalisten en andere professionals uit het hele land. Daarnaast zal een professioneel panel zich buigen over hun performance op het podium en over hun website. Deze editie schuiven Tim van Dorp van de Kroepoekfabriek, Peter van Vught van Paradiso en de producer Ido Pot in het panel aan. Vanaf 20.00 uur zijn er optredens van Dyzack, Crystal Water, F1rstman en Phoenix Lights. Na afloop is er een afsluitende netwerkborrel waarvoor iedere geïnteresseerde welkom is. The Hague Bandstand is gratis toegankelijk.

Meer info over The Hague Bandstand

The Tonomats naar Gentse Feesten

Haagse surfband The Tonomats gaat tijdens de Gentse Feesten optreden in de Kinky Star Club. Het optreden is een onderdeel van een terugkerend uitwisselingsproject van The Hague Music Export en de Kinky Star Club in Gent. The Hague Music Export (THME) wisselde eerder bands uit met de Kinky Star Club tijdens de Gentse Feesten. Zo trad in 2011 Pop Up Animal Kids op in Gent en in 2012 Starcatcher en Bombay Show Pig. In 2009, 20120 en 2011 traden Gentse bands op tijdens de Haagse Popweek, namelijk The Future Dead en Moony (2009), Needle and the Pain Reaction (2010) en Lee And the Lovedaddies (2011). Dit jaar is de beurt aan The Tonomats, die perfect passen in de line-up van de surfavond op maandag 16 juli. De band treed samen op met de Belgische band Speedball Jr en de Nederlandse band The Anomalys.

Meer info over The Tonomats

The Light Parade op Hollandse Nieuwe 29

De Haagse band The Light Parade is één van de acts op de 29e editie van de Hollandse Nieuwe sampler van 3voor12. De band is te horen met het nummer ‘Crystalline’. The Light Parade bestaat sinds 2010 en maakte alternatieve indiepop. Behalve The Light Parade zijn onder andere ook The Dudettes, The Machine, Lenya, Woods On Fire en de Leidse formatie Trenchcoat te horen op deze editie van Hollandse Nieuwe. Op 23 juni treedt The Light Parade op in het Paardcafé.

Meer info over The Light Parade

I-F op tweede editie Pitch

De Haagse producer/dj Ferenc E. van der Sluijs, beter bekend onder zijn alias I-F (Interr-Ference) is bevestigd voor de tweede editie van Pitch. Het festival vindt dit jaar plaats op 6 en 7 juli in Cultuurpark Westergasfabriek, Amsterdam. Behalve I-F staan onder andere ook Die Antwoord, James Blake (dj-set), SBTRKT, Mount Kimbie, Gui Boratto, Modeselektor, Nathan Fake, Mr Oizo, The Gaslamp Killer en Machinedrum op het programma.

Meer info over I-F

Abel Splinter en The Candides alsnog in Grote Prijs van Zuid-Holland

De Haagse acts Abel Splinter en The Candides zijn alsnog doorgedrongen tot de finale van de Grote Prijs van Zuid-Holland in de categorie Singer-songwriter. Eerder geselecteerde finalisten Orlando en Lowis hebben zich teruggetrokken uit de provinciale bandwedstrijd. The Candides stond twee jaar geleden ook al in de finale, maar wist toen niet in de prijzen te vallen. De finale vindt plaats op zondag 3 juni in Rotown in Roterdam. De overige finalisten in deze categorie zijn Jana, Sara Bonne, The Yes Please en Wolf in Loveland. De aanvang is 20.00 uur en de entree 7,50 euro.

Meer info over de Grote Prijs van Zuid-Holland

Birth of Joy op tour met De Staat

De deels Leidse band Birth of Joy is de komende weken op tour met De Staat. De band uit Nijmegen is momenteel druk met de Psycho Disco Tour. Hierbij worden onder andere de P60 in Amstelveen (17 mei), de Gigant in Apeldoorn (18 mei), De Spot in Middelburg (24 mei) en De Pul in Uden (1 juni) aangedaan. Birth of joy maakt psychedelische 60’s rock in de stijl van bands als MC5, The Doors en Pink Floyd en bracht onlangs het album ‘Life In Babalou’ uit.

Meer info over Birth of Joy

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag