3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Finalisten Waterproof 2012 bekend / Eerste aflevering van Jam de la Crème TV online / Port of Call presenteert debuutalbum / Raincheck wint Grote Prijs van Monster

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Finalisten Waterproof 2012 bekend

De zeventiende editie van Waterproof vindt volgende week zaterdag 12 mei plaats in Nederland Drie in Wateringen. In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn er dit jaar geen voorrondes maar slechts één finale waarvoor de finalisten direct geselecteerd worden door de organisatie. De vier bands die dit jaar in de finale staan zijn: Pangea, Red Light Babies, Fabian en VandeGarde. De uiteindelijke winnaar speelt op zaterdag 11 augustus op Waterpop in het Hofpark te Wateringen. De avond gaat om 20.30 uur van start en de entree is 5 euro.

Meer info over Waterpop

Eerste aflevering van Jam de la Crème TV online

De organisatie van Jam de la Crème heeft vanaf nu ook een eigen online tv-programma. De eerste aflevering staat vanaf nu online, waarin de muzikanten van Jam de la Crème op bezoek gaan bij Kytopia in Utrecht als kennismaking voor het Life I Live Festival dat afgelopen weekend plaats vond. En voor de mensen die niet weten wat Jam de la Crème is, word het nog even duidelijk uitgelegd. En vergeet niet je 3d bril klaar te leggen... Jam de la Crème TV wordt gemaakt door Detlef Villerius en Mink Pinster met Koelvak Productions.

Meer info over Jam de la Crème

Port of Call presenteert debuutalbum

Twee jaar na het uitbrengen van de EP ‘For Those Who Mutter’ komt de Leidse singer-songwriter Port of Call met zijn eerste volledige album ‘Ten Feet of Wind’. Port of Call is het alias van de eenentwintigjarige Pieter van Vliet. In december stond Port of Call nog in Paradiso tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland, waar hij met zijn prachtige gitaarspel iedereen wist te overdonderen. Daarvoor was hij al door het hele land te bewonderen tijdens de Popronde 2011. De laatste tijd heeft hij het podium gedeeld met onder andere Case Mayfield, Bob Corn en De Kift. Het album wordt uitgebracht door het label Minderbinder Music is het album verkrijgbaar en vanaf nu al te bestellen via de webshop van Minderbinder. De releaseparty vindt plaats op 29 juni in het Scheltema Complex in Leiden.

Meer info over Port of Call

Raincheck wint Grote Prijs van Monster

Afgelopen weekend werd in de Noviteit in Monster de Grote Prijs van Monster gehouden. Tien beginnende bands streden om de eer en een geldprijs. Tijdens het juryberaad trad de winnaar van vorig jaar op, Kreatones. Na middernacht werden de winnaars bekend gemaakt. De publieksprijs ging naar de band Tune, die ook de prijs voor beste tekst in de wacht sleepte. De derde plek was voor de band Delta Asylum en de tweede plek voor Passages. Dan kwam het verlossende woord: Raincheck is de winnaar van de Grote Prijs van Monster 2012.

Meer info over Raincheck

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag