3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: The Consolers gestopt / Zeeheldenfestival zoekt nieuwe hoofdsponsor / Nieuwe clubtour Splendid / Indorocker Harry Koster overleden / Dit weekend finale van Kleine Prijs van de Alblasserwaard

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

The Consolers gestopt

De Haagse 60s beatband The Consolers trad afgelopen zaterdag 14 april voor de laatste keer op. Het optreden vond plaats tijdens de Cute But Wrong avond in het Paardcafé. De band was iets meer dan een jaar bij elkaar en stond in april 2011 voor het eerst op het podium tijdens de cd-presentatie van The Deaf in het Paard van Troje. Festivals als Plein Open, Mashtival en de Haagse Popweek volgden. De geplande optredens in De Karavaan en het PopHotSpot Zomerfestival zijn gecancelled. DE bandleden zullen zich gaan richten op hun andere projecten. Zo speelt zanger/gitarist Bas Prins tevens in Moore en zanger/bassist Quinten Meiresonne in All Missing Pieces.

Meer info over The Consolers

Zeeheldenfestival zoekt nieuwe hoofdsponsor

Het Haagse Zeeheldenfestival is op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Het festival beleeft dit jaar de 32e editie en is in ruim dertig jaar uitgegroeid tot het kleinste grote buurtfeest van de stad. Zes dagen is er op het Prins Hendrikplein muziek, straattheater, kinderactiviteiten, eten en drinken te vinden. Het festival wordt georganiseerd door meer dan 150 vrijwilligers van binnen en buiten het Zeeheldenkwartier, maar is nu dringend op zoek naar sponsors. Dit jaar vindt het Zeeheldenfestival plaats van woensdag 27 juni tot en met zondag 1 juli. Meer weten over het hoofdsponsorschap? Mail naar info@zeeheldenfestival.nl of tel: 070-3560410.

Meer info over het Zeeheldenfestival

Nieuwe clubtour Splendid

Aanstaande vrijdag 20 april gaat de nieuwe clubtour van Splendid van start in de Luxor Live in Arnhem. De Haagse reggaeband is net terug uit Londen, waar de band op Trafalgar Square optrad. Behalve in de Luxor Live, staat de band de komende tijd ook in De Peppel in Zeist (21 april), De Spot in Middelburg (28 april), LVC in Leiden (10 mei), Het Bolwerk in Sneek (12 mei), De Melkweg in Amsterdam (25 mei), Mezz in Breda (31 mei), Manifesto  in Hoorn (2 juni) en de Kroepoekfabriek in Vlaardingen (23 juni). De tour wordt in stijl afgesloten op zaterdag 24 juni tijdens Parkpop in het Haagse Zuiderpark.

Meer info over Splendid

Indorocker Harry Koster overleden

De Haagse indorocker Harry Koster is maandag 16 april op 79-jarige leeftijd overleden. Koster werd op 16 mei 1932 geboren op Java en groeide op in Nieuw Guinea. In 1953 kwam hij naar Nederland, waar hij al vrij snel daarna zijn militaire dienstplicht vervulde. Koster was oprichter van de groep Black Dynamites, waarmee hij nationaal en internationaal bekend werd. In Spanje was de band te zien in diverse speelfilms. In 1962 won de muzikant een Edison in de categorie Jazz. Enkele jaren geleden maakte Koster de documentaire Indo's Aan De Top’ over de rol van Indonesische muzikanten in de Nederlandse popgeschiedenis. De gitarist en saxofonist trad regelmatig op tijdens het Tong Tong Festival (voorheen Pasar Malam).

Meer info over Harry Koster

Dit weekend finale van Kleine Prijs van de Alblasserwaard

De finale van de Kleine Prijs van de Alblasserwaard wordt aanstaande zaterdag 21 april gehouden in Jongerencentrum Elektra (Stationsweg 4, Sliedrecht). In de finale staan de Westlandse formatie Pangea, Leidse rockband Cut Here en de Rotterdamse indiepformatie Heavy Light. De winnaar zal naar huis gaan met een prachtig prijzenpakket bestaande uit een optreden op het prachtige Elektra’s Tuinfeest festival, Duveltjesrock en een “winners tour” samen met de winnaar van de Dordse Bandboost en de Gorinchemse Rockslag. De aanvang is 20.00 uur en de entree is 3 euro.

Meer info over Kleine Prijs van de Alblasserwaard

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag