3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Atlantic Attraction in voorprogramma Young The Giant / Bombay Show Pig is Hollandse Nieuwe van de maand / Haags Pop Centrum komt met wekelijks Bandsupport Spreekuur / EP-presentatie Hooked in Rockz / Rappers en producers geven Guerrilla Training in Paard van Troje

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Atlantic Attraction in voorprogramma Young The Giant

Het gaat goed met de band Atlantic Attraction, de eerste 3voor12 Den Haag Selecteert act. Vandaag werd al bekend dat de band geselecteerd is voor de Grote Prijs van Zuid-Holland, volgende week wordt de nieuwe single en videoclip gepresenteerd in het LVC en nu is ook nog eens bekend dat de band bij drie shows van Young The Giant het voorprogramma gaat verzorgen. Op 8 mei in de Melkweg, op 9 mei in het Paard van Troje en op 10 mei in Tivoli.

Meer info over Atlantic Attraction

Bombay Show Pig is Hollandse Nieuwe van de maand

De Haags-Amsterdamse band Bombay Show Pig is door 3voor12 geselecteerd als Hollandse Nieuwe van de maand. 3voor12 selecteert maandelijks een act waarvan veel wordt verwacht. Bombay Show Pig bracht in 2010 de EP ‘Baby It’s A Face’ uit die werd geproduceerd door Tjeerd Bomhof. Zanger Christian Kratzsch verliet de band in augustus 2011, waarna Mathias Janmaat en Linda van Leeuwen verder gingen als duo. Het debuutalbum ‘Vulture / Provider’ komt 3 mei uit bij Kytopia Records. Twee singles zijn inmiddels uit: ‘Sancho Panza’ en ‘Shackles and chains’.

Meer info over Bombay Show Pig

Haags Pop Centrum komt met wekelijks Bandsupport Spreekuur

Hoe kom je aan optredens? Hoe schrijf ik een boeiende biografie? Hoe promoot ik mijn band het beste? Wat is een technical rider? Hoe kan ik het beste een demo opnemen? Bij het Haags Pop Centrum (HPC) worden deze vragen vaak gesteld door jonge bands. Voor deze vragen kun je vanaf nu terecht op het Bandsupport Spreekuur, ingesteld om de Haagse bands te supporten. Elke vrijdagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur is er in het Nutshuis de mogelijkheid voor bands hun hart te luchten en de hemden van onze lijven te vragen over alles wat komt kijken bij het muziek maken in een band. De ervaren werknemers van het HPC kunnen vragen beantwoorden op het gebied van marketing, social media, podiumpresentatie en techniek. Daarnaast geven zij ook graag hun mening over jouw demo. Het HPC staat garant voor vakkundig advies in de rock 'n roll sfeer die je gewend bent als band. Het is niet voor niets op vrijdagmiddag rond borreltijd! Wil je een keer langskomen? Neem even contact op via 070-3457457.

Meer info over Bandsupport Spreekuur

EP-presentatie Hooked in Rockz

De Haagse funkpopband Hooked zal op 14 april haar eerste EP presenteren. Het viertal bestaat sinds midden 2011 en speelde eerder dit jaar nog op het HPC Winterfest. De presentatie van de debuut-EP vindt plaats in de Rockz in Leidschendam, aan de Koningin Julianalaan 44. Ook treden er twee suportacts op; Mullet en Red Light Babies. De avond begint om 21.00 uur en de entree is gratis.

Meer info over Hooked

Rappers en producers geven Guerrilla Training in Paard van Troje

Prangende vragen of gewoon nieuwsgierig naar wat de top van de Nederlandse hiphopartiesten en beatmakers te vertellen hebben? Tijdens de Guerrilla Trainingen in Paard van Troje krijg je de kans om jouw inspiratiebron beter te leren kennen. Boef en de Gelogeerde Aap en Kraantje Pappie trapten de training af, en de komende weken staan de trainingen van DB-eat en Mr. Polska op het programma. Op vrijdag 6 april wordt de Guerilla Training verzorgt door DB-eat, winnaar van de Grote Prijs van Zuid-Holland 2011, en op zaterdag 28 april is het de beurt aan Mr. Polska. Deelname kost 2,50 euro. Daarvoor mag je ook gratis naar het avondprogramma. Wel is er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wees er daarom snel bij, en meld je aan via aktie@paard.nl met je naam, leeftijd en woonplaats. De minimum leeftijd voor deelnemers is 16 jaar.

Meer info over de Guerilla Training

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag