3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Jimmy G komt met album ‘De Nachtwaker’ / L4 op tour naar Tsjechië en Oostenrijk / Atlantic Attraction wint Popprijs Waterweg Noord 2012 / Bands gezocht voor de Grote Prijs van Monster / N.O.T.E. in finale Radio 538 Demoduel / Jazz Unlimited avond met Eef Albers, Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Jimmy G komt met album ‘De Nachtwaker’

Goed nieuws rondom de Haagse hiphopper Jimmy G, hij komt namelijk met een nieuw album getiteld ‘De Nachtwaker’. Het album is geproduceerd door Napalm voor Afterburn-Media en bevat bijdrages van Kraantje Pappie (op het nummer ‘Ronnie’) en Spinal (op het nummer ‘In de regen’). “Ik ben door diepe dalen gaan gedurende het albumproces en heb veel steun gehad van een hele bijzondere dame. De meeste liedjes zijn dan ook naar haar geschreven en ik draag dit album op aan haar”, aldus Jimmy over het album. Aankomend weekend wordt de eerste videoclip bij het album uitgebracht, voor het nummer ‘Loop je mee’. In totaal staan er elf nummers op het album.

Meer info over Jimmy G

L4 op tour naar Tsjechië en Oostenrijk

De Haagse hiphop formatie L4 gaat van 24 tot en met 31 maart naar Tsjechië en Oostenrijk voor een aantal radio interviews en live-optredens. Zij zullen in totaal drie radio optredens/interviews en drie live optredens geven. De band trapt de tour af met twee radio interviews in Oostenrijk, gevolgd door een tweetal live optredens in Wenen. Vervolgens reist L4 af naar Tsjechië voor een clubshow en een liveoptreden op de Tsjechische radiozender Hip Hop Stage Radio. De tour is door de band zalf samengesteld met behulp van Isilistening Bookings en Hip Hop Stage Radio. De tour wordt mede mogelijk gemaakt door The Hague Music Export (THME). In 2011 hielp THME onder andere Bombay Show Pig, Pop Up Animal Kids, Cooper en Charly & Gallus met buitenlandse optredens. In 2012 zijn tot nu toe D-Felic, Groove Embassy en Dyzack aan dat lijstje toegevoegd.

Meer info over L4

Atlantic Attraction wint Popprijs Waterweg Noord 2012

De Leidse formatie Atlantic Attraction heeft de finale van de Popprijs Waterweg Noord 2012 gewonnen. De finale vond plaats in de Graauwe Hengst in Schiedam, waar de band moest strijden tegen de Rotterdamse bands Moscow Express en About Today. De prijs bestaat uit een bokaal en een cheque van 400 euro. Op 12 april presenteert Atlantic Attraction de nieuwe single en videoclip ’Think this over’ in het LVC in Leiden.

Meer info over Atlantic Attraction

Bands gezocht voor de Grote Prijs van Monster

Op zaterdag 28 april 2012 organiseert Stichting MonsterPop alweer de 12e editie van de Grote Prijs van Monster. De wedstrijd vindt plaats in De Noviteit in Monster en biedt plaats voor tien beginnende bands die aan de volgende criteria moeten voldoen: De band mag niet langer dan twee jaar bestaan, moet minimaal een set van 40 minuten kunnen vullen waarvan minimaal één eigen nummer en de band moet ‘iets met Monster hebben’. In totaal zijn er vijf geldprijzen te winnen. Bands kunnen zich inschrijven via het formulier op de website. Voorgaande jaren wisten onder andere Kreatones (2011), November’s Dream (2010) en JIP (2007) de wedstrijd te winnen.

Meer info over Monsterpop

N.O.T.E. in finale Radio 538 Demoduel

De Haagse rockband N.O.T.E. (Nobody Owns The Earth) heeft afgelopen week de voorronde van het Radio 538 Demoduel gewonnen. De hele week kon er gestemd worden, waarna op donderdagavond in de studio bekend werd gemaakt welke band de meeste stemmen wist binnen te halen en daarmee een plek in de finale bemachtigd. Met 57 procent van de stemmen won N.O.T.E. met het nummer ‘Drink away’ van de band The Legacy. De finale vindt uiteindelijk plaats in De Vorstin in Hilversum. Die avond beslist een professionele jury wie z’n demo officieel mag releasen als single, een platencontract mag tekenen en airplay krijgt op Radio 538. Voorgaande edities van het 538 Demoduel werden onder andere gewonnen door KinKobra, Nikita, Tofiq, Sebastian Cruz en The Just.

Meer info over N.O.T.E.

Jazz Unlimited avond met Eef Albers, Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk

Aanstaande woensdag 28 maart vindt de eerste editie van Jazz Unlimited in het Paardcafé plaats. Het is de eerste in een serie van drie cross-over concerten op het snijvlak van jazz met pop/heavyrock gebracht door drie legendarische muzikale persoonlijkheden die hun sporen in de muziek al ruimschoots verdiend hebben. Tijdens deze eerste editie wordt het podium gedeeld door gitarist Eef Albers en Golden Earring-coryfeeën Rinus Gerritsen (bas) en Cesar Zuiderwijk (drums). Na afloop van het concert is er een afterparty met DJ Jazz Min Lau. De avond begint om 20.30 uur en de entree is 7,50 euro.

Meer info over Jazz Unlimited

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag