3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: F presenteert nieuw album in de Melkweg / Stichting Aight gaat samenwerken met Residentie Orkest / EP van The Specialist nu online / Atlantic Attraction komt met nieuwe single / Ethereal begonnen aan opnames debuutalbum / The Fudge en Birth of Joy op Suburban Showcase / Documentaire over DexX op YouTube / Bombay Show Pig op Festival deBeschaving / Seizoensopening de Karavaan op Eerste Paasdag / Mr. Polska doet instore optreden bij Velvet

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

F presenteert nieuw album in de Melkweg

De Haagse funkrockband bracht de afgelopen maanden al elf singles en videoclips uit onder de noemer CRC, Continu Release Concept. Op 24 maart wordt niet alleen de twaalfde single en videoclip ‘Famous’ gepresenteerd, maar komt de band meteen met het gelijknamige album. Het is het eerste album van de band sinds het met een Haagse Popprijs bekroonde ‘Fantastiez’ uit 2007. De presentatie van het album vindt plaats in de Melkweg (Lijnbaansgracht 234a, Amsterdam) vanaf 01.00 uur. De entree is 9 euro. De komende maanden is de band ook nog te zien op Bevrijdingsfestival Drenthe en Wantijpop.

Meer info over F

Stichting Aight gaat samenwerken met Residentie Orkest

De  Haagse hiphopinstelling Stichting Aight gaat vanaf april samenwerken met het Residentie Orkest. Dit zal zijn in de vorm van een reeks workshops die plaats zullen vinden op het Da Vinci College, de Anne Frank School en het Haags Montessori Lyceum (HML). In de workshops zullen twee beatboxers en een rapper worden afgewisseld door een componist en muzikanten van het Residentie Orkest. Dit met als doel de leerlingen een breed aanbod op het gebied van verschillende muziekstromingen te geven. Ook wordt er gekeken of het mogelijk is de uitkomsten samen te presenteren op een schoolconcert.

Meer info over Stichting Aight

EP van The Specialist nu online

De Haagse dubstep producer The Specialist heeft vandaag zijn nieuwe EP online gezet op zijn Soundcloud website. Op de ‘Specialist EP’ staan drie nummers; ‘The dance’, ‘Rollin’ en ‘I’ll leave’. The Specialist, aka Ruben van Dort, was eerder al te horen op de achtste Antilounge compilatie, waarvoor hij samen met Clipslice en Daijobu het nummer ‘Glaswerk’ maakte.

Meer info over The Specialist

Atlantic Attraction komt met nieuwe single

Op donderdag 12 april presenteert Atlantic Attraction, 3voor12 Den Haag Selecteert act van oktober 2011, hun eerste single getiteld ‘Think this over’. De band stond al in zalen als de SuperMarkt, Qbus, Paard van Troje en ACU en momenteel tourt de band door Nederland met de bands Dakota en Bright Young Lights waarmee onder andere Paradiso, de Boerderij en het Paard van Troje worden aangedaan. De singlepresentatie vindt plaats om 20.00 uur in het LVC in Leiden en de entree is 7,50 euro.

Meer info over Atlantic Attraction

Ethereal begonnen aan opnames debuutalbum

Ethereal is begonnen aan de opnames van haar nog ongetitelde debuutalbum. De jonge metalband, die in 2010 verrassend de Grote Prijs van Nederland won, werkt met producer Joost van den Broek (Stream Of Passion, Ayreon, ReVamp) aan acht nieuwe songs. Drummer Eelco van der Meer: “De nieuwe songs borduren voort op onze ep ‘Lunacy Falls’, maar zullen ook veel nieuwe elementen bevatten. Dit album wordt grootser, complexer en dynamischer dan al ons eerdere werk.” Gitarist Michiel Quakernaat en toetsenist Uri Dijk (Textures), die samen met van den Broek de productie zal verzorgen, tekenen voor de meeste songs. Van der Meer: “We werken altijd als volledige band aan de arrangementen en ook de teksten, maar Michiel en Uri hebben een unieke chemie samen. We gaan nu acht songs opnemen, maar in het afgelopen jaar hebben we zeker twee keer zoveel materiaal geschreven. We zijn extreem streng voor onszelf als het gaat om kwaliteit.”

Meer info over Ethereal

The Fudge en Birth of Joy op Suburban showcase

Suburban Records en Full Spectrum organiseren vanavond, donderdag 15 maart, een showcase avond in de OT301 in Amsterdam (Overtoom 301). Er zijn dan onder andere optredens van de deels Haagse band The Fudge en de deels Leidse formatie Birth of Joy. Daarnaast treden ook Howard James Kenny en Maybeshewill op. De avond begint om 19.30 uur. Het optreden van The Fudge begint om 21.00 uur en Birth Of Joy gaat om 23.10 uur van start. Kaarten kosten 9 euro.

Meer info over The Fudge
Meer info over Birth of Joy

Documentaire over DexX op YouTube

Op YouTube is de documentaire over de jonge Delftse rockband DexX te zien, gemaakt door Lee-Ann Tsiang. Tsiang is eerstejaars student aan de Fotovakschool in Rotterdam. DexX, bestaande uit Dexter Vos (zang / gitaar), Tibo Hoek (gitaar), Cos Visser (bas) en Frank van den Hoogen (drums). DexX is begonnen als coverband en haalt inspiratie uit bands als Arctic Monkeys, The Kooks, Dandy Warholes, Go Back To The Zoo en Kings of Leon. Eind vorig jaar stond de band in de voorrondes van Talent Event.

Meer info over DexX

Bombay Show Pig op Festival deBeschaving

Het Utrechtse festival deBeschaving heeft de eerste namen bekend gemaakt. Eén van deze bevestigingen is de Haagse formatie Bombay Show Pig, waarvan we binnenkort het eerste album kunnen verwachten. Andere bevestigingen zijn Zulu Winter, Einar Stray, Vadoinmessico, Case Mayfield, Kim Janssen en Rats On Rafts. Het festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 30 juni. Tickets kosten 37,50 euro en zijn te koop via de website van het festival. De komende tijd zullen er vast een hoop nieuwe namen bekend gemaakt worden.

Meer info over Bombay Show Pig

Seizoensopening de Karavaan op Eerste Paasdag

Op zondag 8 april (Eerste Paasdag) zullen HEY! & de Karavaan samen het startschot geven voor het nieuwe strandseizoen. Op de opening twee helden van eigen bodem; Benny Rodrigues en Michel de Hey zelf. Beiden stonden vorig jaar ook al samen achter de decks bij de Karavaan. De feestelijke opening duurt van 21.00 tot 04.00 uur. De entree is 15 euro aan de deur of 12,50 euro in de voorverkoop. Daarnaast zijn er ook nog early bird kaarten verkrijgbaar voor 10 euro.

Meer info over De Karavaan

Mr. Polska doet instore optreden bij Velvet

De spraakmakende hiphopartiest Mr. Polska, gisteren ook bevestigd als één van de acts op Beatstad 2012, wist zich begin dit jaar in de kijker te spelen door diverse optredens in de media. Nu is er ook het debuutalbum ‘Waardevolle Gezelligheid’, en naar aanleiding daarvan treedt hij aanstaande zondag 18 maart op in cd-winkel Velvet aan de Voldersgracht in Delft. Het optreden begint om 16.00 uur. Na afloop van de instore zal Mr. Polska zijn album signeren voor de aanwezige fans.

Meer info over Velvet

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag