3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Finalisten BeachBattle 2011/2012 bekend / Jimmy G lanceert hiphoplabel De Frontlinie / Anouk bevestigd voor Pinkpop / Programma negende TriPlex Festival bekend / Datum Jam de la Crème bekend / Kane presenteert nieuwe bandleden / Bombay Show Pig op Dauwpop

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Finalisten BeachBattle 2011/2012 bekend

Afgelopen zaterdag werd in de Saturnus in Scheveningen de derde en laatste halve finale van de BeachBattle 2011/2012 gehouden. Eén van de halve finalisten, Silbury, kwam niet opdagen en werd daardoor gediskwalificeerd. Hierdoor ging de strijd om de laatste finaleplek nog tussen Take It Off, Keflar en Pangea. Uiteindelijk bepaalde de jury dat de Haagse meidenrockband Take It Off door mag naar de finale op zaterdag 14 april. De andere twee finalisten zijn de Haagse formatie Divine Rebellion en de Duitse band Skings.

Meer info over de BeachBattle

Jimmy G lanceert hiphoplabel De Frontlinie

De Haagse rapper Jimmy G heeft, onder de vleugels van Afterburn-Media, een eigen label opgericht: De Frontlinie. Het motto van het label is ‘gespecialiseerd in het onmogelijke’. “Wij dragen dit motto omdat het soms onmogelijk lijkt om een grote droom te realiseren. Ik ben van mening dat er met beperkte middelen toch een hoop bereikt kan worden. Ik heb gedurende mijn carrière een hoop goede contacten opgedaan en vertrouw op een grote kans van slagen”, aldus Jimmy G. De eerste release op het label is van rapper/beatmaker Soldjah. VinRock maakte een video bij het nummer ‘Oorlog’, waarvan Soldjah zelf de beat maakte.

Meer info over De Frontlinie

Anouk bevestigd voor Pinkpop

De Haagse zangeres Anouk is vanmiddag bevestigd voor Pinkpop. Op de persconferentie in Paradiso werd vandaag vrijwel het complete programma bekend gemaakt. Anouk zal op zaterdag 26 mei optreden op de Main Stage, vlak voor het twee uur durende optreden van The Cure. De komst van Anouk is opvallend, omdat zij juist had aangegeven minder (grote) optredens te willen doen. Behalve Anouk zijn onder andere ook Mumford & Sons, Bruce Springsteen, Linkin Park, Soundgarden, The Asteroids Galaxy Tour, The Hives, Seasick Steve en Blood Red Shoes bevestigd voor het Limburgse festival.

Meer info over Pinkpop

Programma negende TriPlex Festival bekend

De negende editie van het Leidse TriPlex Festival is bekend gemaakt. Op vrijdag 23 maart vindt het festival vanaf 20.30 uur plaats in het LVC in Leiden met twaalf acts op drie podia. Het Triplex festival heeft als doel jong talent uit de regio Leiden te stimuleren, dit door hen een plek te bieden hun muzikaal talent te tonen aan een groot publiek. In de grote zaal van het LVC staan Kinkobra, Coppersky, SNEU! en Colerful Novelty op het programma. In de kleine zaal zijn dat Icusur, Aphid, SpuM! En Suffix. De rookruimte van het LVC wordt ingericht als singer-songwriter podium met optredens van Rebecca Sier, Sir Ian, Fuck The Writer en Quinten Rutgers. Kaarten kosten 10 euro.

Meer info over TriPlex Festival

Datum Jam de la Crème bekend

De datum voor de zesde editie van het strandfestival Jam de la Crème is bekend gemaakt. Het evenement vindt dit jaar van 20.00 tot 04.00 uur plaats op zaterdag 28 juli in Strandtent Buiten. De kaartverkoop is inmiddels ook van start gegaan. De entree is 12,50 euro en de kaarten zijn te koop via de website van Jam de la Crème. Ook is er weer een leuk promofilmpje opgenomen voor Jam de la Crème.

Meer info over Jam de la Crème

Kane presenteert nieuwe bandleden

De Haagse rockband Kane heeft twee nieuwe bandleden ingelijfd; Daniele Labbate (bas) en Wim van der Westen (drums). Naast originele leden Dinand Woesthoff (zang) en Dennis van Leeuwen (gitaar) bestaat de band verder nog uit gitarist Robin Berlijn. De klik met de twee nieuwe bandleden was er tijdens de audities al snel. “Gelijk al op die eerste auditiedag, bij de tweede auditie, speelden we met twee gasten die we niet kenden en die elkaar ook niet kenden. Maar het liep gelijk, sterker nog: het klonk eigenlijk heel vet. Dat is heel veel mazzel hebben. Dat hadden we gelijk al door. maar we hadden ook nog een tweede dag met kandidaten. Na die twee dag besloten we met dat setje (een drummer en bassist) van die eerste dag nog een tweede en een derde auditie te doen. En het gevoel bleef hetzelfde; met deze gasten erbij loopt het. Vandaar dat we blij en trots zijn om te melden dat we een nieuwe ritmesectie hebben”, aldus de band op de website. Daniele Labbate is 28 jaar en komt oorspronkelijk uit Italië. Tegenwoordig woont hij in Utrecht. Wim van der Westen is 33 jaar en woont in Antwerpen. Hij speelde eerder bij Sarah Bettens (K's Choice). De eerste show van Kane in nieuwe bezetting is op 6 april tijdens Paaspop in Schijndel.

Meer info over Kane

Bombay Show Pig op Dauwpop

De deels Haagse band Bombay Show Pig is bevestigd voor Dauwpop 2012. De achttiende editie van het festival in Hellendoorn vindt plaats op 17 mei. Eerder werd ook al de komst van de Haagse band The Deaf bevestigd. Verder bestaat het programma onder andere uit Band Of Skulls, Ilse DeLange, De Dijk, Kraantje Pappie, Moss, Guus Meeuwis, Kyteman, Rats On Rafts, Bettie Serveert, Case Mayfield en Chef’Special.

Meer info over Bombay Show Pig

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag