3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Atlantic Attraction in finale Popprijs Waterweg Noord / Documentaire ‘Ja, dat is Den Haag’ nu ook online / The Arc op zoek naar nieuwe drummer / The Breakfast Club presenteert single en videoclip

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Atlantic Attraction in finale Popprijs Waterweg Noord

3voor12 Den Haag Selecteert act Atlantic Attraction heeft de finale van de Popprijs Waterweg Noord bereikt. Drie Zuid-Hollandse bands die op vrijdag 16 maart tegen elkaar strijden om een mooi prijzenpakket. De finale vindt, net als de voorrondes en halve finales, plaats in De Graauwe Hengst in Schiedam. De andere twee finalisten zijn Moscow Express en About Today. Ander nieuws rondom Atlantic Attraction is dat de band op 12 april de eerste single en videoclip zal presenteren in het LVC in Leiden.

Meer info over Atlantic Attraction

Documentaire ‘Ja, dat is Den Haag’ nu ook online

De in 2009 opgenomen documentaire ‘Ja, dat is Den Haag’ over de Haagse muziekscene is vanaf nu ook online via YouTube te bekijken. In de documentaire, gemaakt door Mink Pinster, wordt een intrigerend tijdsbeeld van de Haagse muziekscene anno 2009 neergezet. De film toont een hechte groep mensen in de ontwikkeling van hun muzikale talent en op zoek naar erkenning hiervoor. Hoe komt het dat Den Haag nog steeds bekend staat als de beatstad van Nederland, en waar komt al dat talent vandaan? In deze film geeft een grote groep Haagse muzikanten en andere prominenten antwoord. Den Haag als muziekstad wordt geroemd, bediscussieerd én bekritiseerd. Aan de documentaire werd onder andere meegewerkt door Kern Koppen, Ed Struijlaart, DI-RECT, The Levi’s, Andy Tielman, The Deaf, Gerard van den IJssel, NiCad, Sven Figee en So What.

Bekijk hier de documentaire

The Arc op zoek naar nieuwe drummer

De deels Haagse formatie The Arc moet op zoek naar een nieuwe drummer. Op Facebook laat de band weten dat drummer Robin Faas (Destine) door “omstandigheden in de privésituatie” de band moet verlaten. “Wij zijn per direct op zoek naar een vervanger. Moeilijke opgave, maar het is niet anders. Je komt in een band die op het punt staat zijn dikke debuutsingle te releasen geproduceerd door topproducer Arno Krabman. Maart en april zijn al volgeboekt. Professionele instelling is dus een must” aldus frontman Noah Smit.

Meer informatie over The Arc

The Breakfast Club presenteert single en videoclip

De komende week houdt de Haagse punkpopband The Breakfast Club maar liefst twee presentaties. Onlangs meldden we al dat aanstaande vrijdag 24 februari de nieuwe single ‘Strange city’ wordt gepresenteerd in het radioprogramma Stork On Air op Den Haag FM, nu is ook de datum voor de presentatie van de bijbehorende videoclip bekend gemaakt. Deze zal plaatsvinden op donderdag 1 maart tijdens de HPC @ 330live avond. The Breakfast Club, bestaande uit Juul Hoogelander (zang/gitaar), Twan van Leeuwen (gitaar/zang), Jorik Ottes (bas/zang) en Wouter de Moel (drums), nam de videoclip onlangs op in Antwerpen.

Meer info over The Breakfast Club

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag