3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Fexet presenteert nieuwe EP in de SuperMarkt / Tim Akkerman doet ‘elfstedentour’ / The Breakfast Club lanceert single bij Stork On Air / Splendid op Paaspop 2012 / The Deaf en DI-RECT op Zwarte Cross 2012 / Apparat op derde editie BURST

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Fexet presenteert nieuwe EP in de SuperMarkt

De Haagse melodische punkrockband Fexet presenteert op donderdag 5 april de nieuwe EP in de SuperMarkt aan de Grote Markt in Den Haag. In januari 2012 heeft de band de nieuwe EP, met daarop zes nummers, opgenomen in de Basement Studio. De EP werd gemixt door Bill Stevenson (Rise Against, NOFX). Fexet bestaat sinds september 2008 en bestaat uit Rogier Burgers (gitaar/vocals), Samuel Soorenberg (gitaar/vocals), Eelco Lassche (bas) en Olivier Lucas (drums). Tijdens de EP-presentatie zal de Haagse punkband Cooper ook een korte set spelen. De avond begint om 21.00 uur en de entree is gratis.

Meer info over Fexet

Tim Akkerman doet ‘elfstedentour’

Een Elfstedentocht komt er dit jaar niet, maar een elfstedentour van Tim staat inmiddels definitief op de agenda. Rondom de maanden maart en april doet de Haagse singer-songwriter Tim Akkerman met zijn band elf steden in Nederland aan. Afgelopen november bracht Tim Akkerman zijn langverwachte solo-album ‘Anno’ uit. De release werd gevierd in de bovenzaal van Paradiso en het album werd zeer goed ontvangen door de media. Met de elfstedentour doet Akkerman onder andere Hedon (Zwolle), Mezz (Breda), P60 (Amstelveen), Boerderij (Zoetermeer), 013 (Tilburg) en LuxorLive (Arnhem) aan. Opvallend genoeg staat Den Haag niet op het programma van de elfstedentour. Voor de eerste vier shows wordt het voorprogramma verzorgd door Joe Cang, voor de overige zeven shows kunnen bands en artiesten zichzelf opgeven. Inzendingen, voorzien van beknopte informatie over het repertoire, kunnen gestuurd worden naar info@timakkerman.com.

Meer info over Tim Akkerman

The Breakfast Club lanceert single bij Stork On Air

De Haagse punkpopband The Breakfast Club presenteert vrijdag 24 februari de nieuwe single ‘Strange city’ live tijdens Stork On Air op Den Haag FM. De band bracht eerder al de EP ‘Heartbeats’ uit. Aanstaande zondag 10 februari gaat de band, bestaande uit Juul Hoogelander (zang/gitaar), Twan van Leeuwen (gitaar/zang), Jorik Ottes (bas/zang) en Wouter de Moel (drums), ook een videoclip bij het nummer. Stork On Air is elke vrijdag van 20.00 tot 22.00 uur te beluisteren op Den Haag FM (92.0FM) en Westpop Online. Wil je aanwezig zijn in de studio? Stuur dan een mailtje naar Music.bfc@gmail.com

Meer info over The Breakfast Club

Splendid op Paaspop 2012

Het festival Paaspop te Schijndel heeft vandaag weer een hele lijst namen naar buiten gebracht. Eén van die namen is de Haagse reggaeband Splendid. Met het album ‘Connect Back To The Stars’  weet de band definitief door te breken naar een groter publiek. De afgelopen maanden deed Splendid een clubtour door Nederland met veel uitverkochte zalen, waaronder de grote zaal van het Paard van Troje. Behalve Splendid staan ook de Haagse acts Golden Earring, Kane, DI-RECT, Mala Vita en Vanderbuyst op het programma. Paaspop vindt plaats van 6 tot en met 8 april.

Meer info over Splendid

The Deaf en DI-RECT op Zwarte Cross 2012

Ook het festival Zwarte Cross heeft vandaag de eerste namen naar buiten gebracht, waaronder twee Haagse acts; DI-RECT en The Deaf. Het is de zestiende editie van het festival dat dit jaar van 20 juli tot 22 juli plaatsvindt op het festivalterrein De Schans in het Achterhoekse Lichtenvoorde. Ook bevestigd voor de Zwarte Cross zijn Within Temptation, DeWolff, Asteroids Galaxy Tour, Textures, Frei.Wild, Ben Prestage, Kreator, Beth Hart, Chef’Special, Fiddler’s Green, Ill Nino, Backcorner Boogie Band en The Swinging Mood Orchestra. In totaal komen er meer dan twintig podia met meer dan 100 bands en ruim 800 theaterartiesten.

Meer info over The Deaf
Meer info over DI-RECT

Apparat op derde editie BURST

Na twee succesvolle edities met onder andere Modeselektor en Âme, vindt op vrijdag 20 april de derde editie van BURST plaats met de Berlijnse dj/producer Apparat. BURST is een Haagse clubavond met de crème de la crème op het gebied van internationale topacts binnen de elektronische muziek. Apparat, Sacha Ring is zijn echte naam, is maker van gelaagde, organische techno: opwindend en vernieuwend. Hij stond op Lowlands, Amsterdam Dance Event en meer vooraanstaande festivals door heel Europa en werkte samen met andere sleutelfiguren uit de hedendaagse technoscene. Behalve Apparat staat ook Dekmantel op het programma. De avond begint om 23.00 uur en de voorverkoop (met 5 euro earlybird korting) is inmiddels van start. Nu betaal je tijdelijk geen 14 maar 9 euro.

Meer info over Paard van Troje

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag