3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Nieuw maandagavondprogramma in De Vinger / Haagse schrijfster publiceert punkboek / DI-RECT vanavond in nieuw tv-programma Studio 9 / Mala Vita op Paaspop 2012 / Drummer The Ramones naar LVC en 330live

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Nieuw maandagavondprogramma in De Vinger

De Vinger is een nieuw maandagavondprogramma rijker. Op de plek waar voorheen Mindfuck Mondays plaatsvond, zal vanaf nu Die Verrekte Mongdays plaatsvinden. De organisatie wil op deze avonden verschillende organisaties zonder risico een avond laten programmeren met als doel de kleinere scenes levend te houden en een podium te bieden aan jong onervaren organisatietalent. De avonden vinden elke maandag plaats van 20.00 tot 01.30 uur met voornamelijk elektronische muziek. De entree is 3 euro inclusief een welkomstdrankje. De Vinger is gelegen aan de Bagijnestraat in Den Haag.

Meer info over Die Verrekte Mongdays

Haagse schrijfster publiceert punkboek

De Haagse schrijfster Leonor Amelie Jonker heeft een boek gepubliceerd over de punk in Nederland van 1977 tot 2012. Het boek, getiteld ‘No Future Nu’ start op 7 januari 1977 met een optreden van de Sex Pistols in Paradiso waarmee de punk definitief op de kaart wordt gezet in Nederland. In de maanden die volgden, ontstonden punkscenes rond de lokale jeugdcentra, brachten talloze bands singletjes uit in eigen beheer en werden fanzines opgericht. Als stijl werd punk opgeslokt door de commerciële modewereld en muziekindustrie, maar de punk-attitude, het gedachtegoed van de punkcultuur, is onderhuids deel geworden van de Nederlandse samenleving. Het boek is vanaf nu verkrijgbaar voor 15 euro.
 
Meer info over No Future Nu

DI-RECT vanavond in nieuw tv-programma Studio 9

Het nieuwe televisieprogramma Studio 9 van de TROS gaat vanavond van start met de Haagse band DI-RECT. In het programma krijgt elke week een artiest de opdracht een nieuw lied te schrijven, componeren en op te nemen in slechts 36 uur. Dit moet de betreffende artiest doen met een zo genaamde mystery guest, een artiest die mijlenver van de band afstaat. DI-RECT gaat tijdens de uitzending de uitdaging aan met de Friese fadozangeres Nynke Laverman. Het programma wordt gepresenteerd door Xander de Buisonjé en is vanavond te zien om 20.25 uur op Nederland 3.

Meer info over Studio 9

Mala Vita op Paaspop 2012

Balkanband Mala Vita is bevestigd voor Paaspop in Schijndel op vrijdag 6 april. Het driedaagse festival (van 6 tot en met 8 april) is de traditionele opener van het festivalseizoen waar voornamelijk Nederlandse acts te zien zijn. Mala Vita is niet de enige acts uit de Haagse regio die dat weekend optreedt. Ook DI-RECT, Golden Earring, Kane en Vanderbuyst staan op het programma. Behalve op Paaspop, staat Mala Vita ook op het Bevrijdingsfestival Wageningen en geeft de band in de zomer optredens in Slovenië, Bulgarije en Roemenië. Dit jaar verschijnt ook het derde album van Mala Vita.

Meer info over Mala Vita

Drummer The Ramones naar LVC en 330live

Drummer Marky Ramone, het laatste nog levende lid van de legendarische The Ramones, komt in mei naar Nederland met zijn Marky Ramone’s Blitzkrieg. Dit doet hij samen met Michale Graves (The Misfits). De twee blazen de nummers van The Ramones weer nieuw leven in voor een jong en oud publiek. Marky Ramone werd in 1978 gevraagd als drummer bij The Ramones. In 15 jaar tijd deed hij meer dan 1700 shows met de band. Op 28 mei komt het tweetal naar de 330live in Den Haag en op 30 mei staat het LVC in Leiden op het programma.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag