3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Splendid in nieuwe film Als Je Verliefd Wordt / Dominatör presenteert LP in Delft / Vanderbuyst supportact Thin Lizzy / Divine Rebellion naar Londen / Orange Sunshine in voorprogramma The Devil’s Blood / The Deaf, Handsome Poets en DI-RECT op Dutch Valley 2012

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Splendid in nieuwe film Als Je Verliefd Wordt

De Haagse reggaeband Splendid is te zien en te horen in de nieuwe Nederlandse film Als Je Verliefd Wordt met de Haagse acteur Bas Muijs, Fajah Lourens en Elle van Rijn. Splendid verzorgt een deel van de soundtrack en de band speelt ook mee in de film. De trailer is inmiddels uit en hier te bekijken. De film, geregisseerd door Hans Scheepmaker, draait vanaf 9 februari in de Nederlandse bioscoop.

Meer info over Splendid

Dominatör presenteert LP in Delft

De Haagse trashmetalband Dominatör presenteert op zaterdag 4 februari  hun LP ‘THRSHMTL’ in de Ciccionina (Kromstraat 24) in Delft. Behalve Dominatör staat ook de deathmetalband Carceri op het programma. De afterparty wordt verzorgd door Bangers & Mosh en DJ Offshore. De LP wordt niet alleen gepresenteerd in de Ciccionina, maar ook in de Mukkes in Leeuwarden (vrijdag 3 februari) en de Innocent in Hengelo (zondag 5 februari). De aanvang in Ciccionina is om 21.30 uur en de entree is 5 euro.

Meer info over Dominatör

Vanderbuyst supportact Thin Lizzy

De deels Haagse hardrockband Vanderbuyst zal op dinsdag 7 en woensdag 8 februari als special guest het voorprogramma van Thin Lizzy verzorgen. Op 7 februari is dat in het Patronaat in Haarlem en op 8 februari staat 013 op het programma. Op donderdag 24 mei staat vervolgens een optreden met Judas Priest en Saxon op de tourlijst. Dat zal zijn in de Rodahal in Kerkrade.

Meer info over Vanderbuyst

Divine Rebellion naar Londen

De Haagse rockband Divine Rebellion, bestaande uit Pasquale Abbruzzese (gitaar/zang), Pawel Fijak (bas) en Robin Simon (drums), zal op donderdag 24 en vrijdag 25 mei twee optredens doen in Londen. Op 24 mei staat The Unicorn en op 25 mei The Dublin Castle op het programma. Beide podia zijn te vinden in de wijk Camden Town. Op 11 februari speelt de band in de Saturnus in Scheveningen en op 21 april in de Boerderij. In juni treedt de band op tijdens Graspop.

Meer info over Divine Rebellion

Orange Sunshine in voorprogramma The Devil’s Blood

Op vrijdag 6 april treedt de Eindhovense rockband The Devil’s Blood op in het Paard van Troje. De band rondom componist/gitarist Selim en zijn zus, zangeres Farida, maakte al veel indruk met debuutalbum ‘The Time Of No Time Evermore’ en gaat nu verder met ‘The Thousandfold Epicentre’. Volgens Selim geeft The Devil’s Blood geen optredens, maar rituelen. De band streeft ernaar de zaal in een altaar te veranderen waaraan de bezoeker zich compleet over kan geven en ver van de werkelijkheid verwijderd wordt. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Haagse formatie Orange Sunshine. De in 1999 opgerichte band bestaande uit Arthur van Berkel (gitaar), Mehdi Rouchiche (bas), Guy Tavares (drums/zang) speelt een mix van blues, garagerock en punk. Kaarten kosten 16 euro, de aanvang is 20.30 uur.

Meer info over Orange Sunshine

The Deaf, Handsome Poets en DI-RECT op Dutch Valley 2012

Er is een groot aantal namen naar buiten gebracht voor de tweede editie van Dutch Valley in Spaarnwoude. Het festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 11 augustus. In totaal zullen er meer dan honderd Nederlandse acts optreden op het festival, van pop tot rock en van hiphop tot smartlap. Dit jaar zullen onder andere de Haagse acts The Deaf, Handsome Poets, DJ Tony Star en DI-RECT optreden. Verder is ook de komst van onder andere Rowwen Hèze, De Jeugd van Tegenwoordig, The Opposites, Het Goede Doel, en Jah6. Kaarten kosten 49 euro (15 euro voor kinderen t/m 12 jaar). De voorverkoop is inmiddels begonnen.

Meer info over Dutch Valley