3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Bombay Show Pig op tour met Shaking Godspeed / Haagse producer FilosofischeStilte released EP / Singer-songwriter Jana doet Coffee Company-tour / Vanderbuyst bij De Wereld Draait Door / Albumrelease L4 verplaatst naar Paard van Troje / Adolf Butler op afscheidsavond Aux Raus / The Arc neemt eerste single op

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Bombay Show Pig op tour met Shaking Godspeed

In februari start de deels Haagse band Bombay Show Pig hun clubtour rondom het in mart verwachte debuutalbum. Een groot deel van de clubtour zal samen met de band Shaking Godspeed zijn. Op vrijdag 16 maart staan beide bands in de SuperMarkt in Den Haag en op donderdag 5 april is het LVC in Leiden aan de beurt. Verder worden ook podia als Simplon, 013, Atak, Patronaat en ‘t Beest aangedaan. Op dinsdag 27 maart staat Bombay Show Pig op het Tweetakt Festival.

Meer info over Bombay Show Pig

Haagse producer FilosofischeStilte releast EP

De jonge (slechts 18 jaar) Haagse producer Luuk Graham aka FilosofischeStilte heeft zijn eerste EP ‘Golden Tooth’ uitgebracht via het label Lowriders Collective. Graham begon pas 1,5 jaar geleden met muziek maken maar heeft onder andere met zijn optreden op State-X New Forms en Altersonic al veel indruk weten te maken. De EP telt zes 8-bit dub-n-bass tracks en een remix door Niño. FilosofischeStilte is ook te horen op de Antilounge 9 compilatie die eind februari gepresenteerd zal worden in het Paard van Troje.

Meer info over Filosofische Stilte

Singer-songwriter Jana doet Coffee Company-tour

De uit Delft afkomstige singer-songwriter Jana (3voor12 Den Haag Selecteert act van december 2011) doet begin februari een tour langs verschillende Coffee Company locaties in Nederland. Binnenkort verschijnt, met behulp van haar gitarist Gilles Rixen, haar eerste akoestische EP waarvan ze de nummers ten gehore zal brengen tijdens de tour. Het tourschema ziet er als volgt uit:
Vr 3 februari om 17.00 uur: Noordeinde 54, Den Haag
Za 4 februari om 13.00 uur: Nachtegeaalstraat 34, Utrecht
Za 4 februari om 16.00 uur: Eendrachtsplein 2, Rotterdam
Zo 5 februari om 13.00 uur: Markt 19-21, Delft
Zo 5 februari om 16.00 uur: Van Woustraat 153, Amsterdam

Meer info over Jana

Vanderbuyst bij De Wereld Draait Door

De deels Haagse hardrockband Vanderbuyst is aanstaande donderdag 26 januari te gast in het televisieprogramma De Wereld Draait Door op Nederland 3. De in 2008 opgerichte band bracht eind vorig jaar het tweede album ‘In Dutch’ uit. Op dit moment tourt Vanderbuyst door Nederland waarbij onder andere Doornroosje, Bitterzoer, De Kelder en De Spot worden aangedaan. De Wereld Draait Door wordt om 19.30 uur uitgezonden.

Meer info over Vanderbuyst

Albumrelease L4 verplaatst naar Paard van Troje

De albumpresentatie van de Haagse hiphopformatie L4 is verplaatst naar het Paard van Troje. Aanvankelijk zou deze plaatsvinden in Rotterdam. De presentatie van ‘It Will Be What It Is 4 As Long As We Let It Last’, na ‘Counting Coins uit 2010 het tweede album van L4, vindt plaats op woensdag 25 januari in de kleine zaal van het Paard van Troje. De aanvang is 20.45 uur en de entrée slechts 5 euro.

Meer info over L4

Adolf Butler op afscheidsavond Aux Raus

De Haagse noisepunkband Adolf Butler zal op vrijdag 27 januari optreden in de kleine zaal van Paradiso tijdens de Aux Raus XL nacht in de Amsterdamse poptempel. Het is het afscheidsoptreden van de Amsterdamse gabberpunkers, wat ‘gevierd’ wordt met een uitgebreid programma van bevriende bands en artiesten. En Aux Raus zelf natuurlijk. Behalve Adolf Butler zijn onder andere ook Joost van Bellen, T.Raumschmiere, Dick El Demasiado en Vrouwen Zijn Okee uitgenodigd. Het optreden van Adolf Butler begint om 21.00 uur. De entree is 15 euro.

Meer info over Adolf Butler

The Arc neemt eerste single op

De nieuwe formatie The Arc, met (ex-) leden van Stereo, Maroen, The Hot Stewards en Destine heeft de opnames van de eerste single ‘It’s ok’ afgerond. De single werd opgenomen in de Graveland Studio onder leiding van producer Arno Krabman (MakeBelieve, Only Seven Left, Jeroen van der Boom, Osdorp Posse), met gastvocalen van Jesse Nambiar (Valerius). Op 15 maart presenteert de band het debuutalbum in het LVC te Leiden. Voor de videoclip bij de single is The Arc op zoek naar figuranten. Geïnteresseerden kunnen mailen naar info@jointhearc.com. De opnames voor de videoclip zijn in februari.

Meer info over The Arc