3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Fexet bezig met nieuwe EP / Hiphoptalent op eindpresentatie Project Escamp 2 / Eurosonic-show Mala Vita op 3voor12 / Inschrijving Werfpop 2012 geopend / Boef en de Gelogeerde Aap geeft workshop in het Paard

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Fexet bezig met nieuwe EP

De Haagse punkrockers van Fexet zijn op dit moment bezig met de opnames van een nieuwe EP. Het viertal zal zes nummers opnemen in de Haagse Basement Studio, welke zullen worden gemixt en gemasterd door Bill Stevensen (bekend van zijn werk met onder andere Rise Against en NOFX) in de Blasting Room Studios in Fort Collins (Amerika). De EP wordt verwacht in maart.

Meer info over Fexet

Hiphoptalent op eindpresentatie Project Escamp 2

Jongeren uit Den Haag, uit de wijken Vrederust en Bouwlust hebben tien weken lang rap- workshops gevolgd in het wijkcentrum van Stichting Mooi. In deze weken hebben ze onder begeleiding van Umit C teksten geschreven over hun eigen wijk. Ook hebben de jongeren de rap opgenomen in een studio onder begeleiding van Tom Giles (Kern Koppen), daarnaast hebben ze een mooie videoclip opgenomen, geregisseerd door Ki (Kern Koppen). De jongeren hebben een traject gevolgd om hun eigen eindpresentatie te organiseren onder begeleiding van Artemis Darivas. Op 29 januari is de grote dag, met rap optredens van verschillende jongeren, breakdance optredens en een optreden van Negativ. Als afsluiter zal er een borrel plaatsvinden en zal Negativ een half uur lang masterclasses geven aan jongtalent. Elke bezoeker krijgt een cd mee naar huis waar de raps op staan. De presentatie vind plaats in Theater Dakota aan de Zuidlarenstraat 57 in Den Haag. De entree is slechts 1 euro en dan krijg je de cd ‘Project Escamp 2’ er gratis bij.

Meer info over Project Escamp

Eurosonic-show Mala Vita op 3voor12

Afgelopen weekend stond Mala Vita op Eurosonic in Groningen. De band verzorgde op donderdag 12 januari een optreden op het 3FM-podium in de Cathedral. Het volledige optreden is nu terug te luisteren in de 3voor12 Luisterpaal. Op dit moment is Mala Vita druk bezig met de opnames voor het derde album. Na ‘Disorganizzata’ uit 2007 en ‘En Exilio’ uit 2009 verschijnt de derde cd binnen enkele maanden.

Meer info over Mala Vita

Inschrijving Werfpop 2012 geopend

Op zondag 8 juli 2012 vindt in het Leidse Hout te Leiden de 31e editie van Werfpop plaats. Net als voorgaande jaren biedt Werfpop plaats aan twee talentvolle bands uit de regio. Bands/dj’s/acts kunnen zich inschrijven door een mail te sturen naar programma@werfpop.nl met daarbij een biografie, minimaal twee persfoto’s en relevante links naar geluidsmateriaal en websites. Inschrijven kan tot 31 maart. De voorrondes vinden plaats op vrijdag 13 en vrijdag 20 april op verschillende locaties in Leiden.

Meer info over Werfpop

Boef en de Gelogeerde Aap geeft workshop in het Paard

Op zaterdag 18 februari treedt Boef en de Gelogeerde Aap op in het Paard van Troje. De beats van Boef kenmerken zich door krachtige baslijnen en innovatieve drumpatronen. De Aap is de onbetwiste verhalenverteller die op de flows van zijn rijmschema’s filosofische, humoristische maar altijd even doordachte teksten los laat. Ook op het podium: het Nijmeegse trio Zo Moeilijk met ruwe, ongepolijste hiphop. Voorafgaand aan het optreden geeft Boef & de Gelogeerde Aap een workshop, waarin duidelijk wordt hoe lyrics en beats tot stand komen. De kosten hiervoor bedragen slechts 2,50 euro. Deelnemers aan de workshop mogen bovendien gratis het avondprogramma bezoeken. Minimum leeftijd voor deelnemers is 16 jaar. Aanmelden kan via: aktie@paard.nl. Er is slechts plek voor 25 personen, dus wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Meer info over de workshop van Boef en de Gelogeerde Aap