3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: B Sharp presenteert EP in Bazart / I’m not mukowski en Adolf Butler op Hollandse Nieuwe 25 / EP-presentatie Balcony in Amsterdam / Haagse acts in voorrondes Popprijs Waterweg Noord / Gratis download van The Breakfast Club / My Own Army zoekt nieuwe bassist

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

B Sharp presenteert EP in Bazart

De Westlandse rockband B Sharp presenteert op zaterdag 21 januari debuut-EP ‘Evaluating People’ in Bazart te Den Haag. De band, betsaande uit zanger/gitarist Jens Luiten, bassist Hessel Luiten, drummer Roel Eijgermans, toetsenist Silvin Willemsen en gitarist Lucien van der Krans, is ook een van de finalisten van Talent Event 2011/2012. De avond begint om 21.00 uur en zal worden geopend door de band Stillwave uit Utrecht. De entree is 4 euro en alle bezoekers krijgen de EP mee naar huis.

Meer info: www.facebook.com/BSharpBand

I’m not mukowski en Adolf Butler op Hollandse Nieuwe 25

De nieuwe editie van 3voor12’s Hollandse Nieuwe is uit, editie 25 inmiddels alweer, en daarop zijn twee acts uit de Haagse regio te vinden. Allereerst is I’m not murkowski op de verzamelaar te vinden, en wel met het nummer ‘Meeting halls and eyebrows’. Daarnaast staat ook de formatie Adolf Butler (zie foto) met het nummer ‘No shirt’ op de Hollandse Nieuwe 25. De HN compilatie verschijnt elke maand op de Luisterpaal van VPRO’s 3voor12.

Meer info: http://3voor12.vpro.nl/luisterpaal/albums/HN25.html

EP-presentatie Balcony in Amsterdam

De deels Haagse formatie Balcony presenteert op donderdag 26 januari officieel de EP ‘For You, My Love’. De vijf nummers tellende EP was al een tijdje uit en ook al te beluisteren in de Haagse YouBox. Balcony werd in december 2011 al 3voor12 Den Haag Selecteert act. De presentatie van de EP vindt vanaf 20.00 uur plaats in Pakhuis Wilhelmina in Amsterdam.
De entree is 5 euro. Als je een kaartje in de voorverkoop koopt, krijg je er gratis een EP bij. Als supportact treden de acts Sindur en iampala op.

Meer info: www.balconymusic.nl

Haagse acts in voorrondes Popprijs Waterweg Noord

Eind januari gaan de voorrondes van de Popprijs Waterweg Noord weer van start. Ook dit jaar doen we veel acts uit de Haagse regio mee, waaronder Atlantic Attraction, Flying Flapjacks, Raincheck, Cookie and the CRunch en Permanent Marker. In totaal zijn er 25 acts geselecteerd die verdeeld over 5 voorrondes zullen strijden om een plek in de halve finales op 17 en 18 februari. De finale is uiteindelijk op 16 maart. Alle avonden vinden plaats in de Graauwe Hengst in Schiedam en starten om 21.00 uur.

Schema Popprijs Waterweg Noord 2012
20 januari: Raincheck, Flying Flapjacks, Carpet Baggers, Eddie Next Door en Moon Move
21 januari: Volle Melk, The Muff, Moscow Express, Agitated en Stand Up '69
27 januari: TLFG 2.0, Fat Cat Heart Attack, The Men from UNCLE, About Today en Atlantic Attraction
3 februari: Agent Stanfisch, Cookie and the Crunch, Drs. B, Spounk en Speakerpunch
4 februari: Fax, The Timers, The People Tree, Permanent Marker, Excerius en Coaster

Meer info: www.muziekcentrumopmaat.nl/Popprijs12

Gratis download van The Breakfast Club

De Haagse punkrockband The Breakfast Club heeft een eerder deze week opgenomen nummer als gratis download op de Bandcamp website van de band gezet. Het gaat om het nummer ‘Night drives’ en is hier gratis te downloaden. Ook ging deze week de nieuwe website online en kunnen we in februari een nieuwe single met videoclip van het nummer ‘Strange city’ verwachten. Het eerstkomende geplande optreden van The Breakfast Club is op 4 februari in Musicon.

Meer info: www.breakfastclubmusic.nl

My Own Army zoekt nieuwe bassist

De rockband My Own Army zoekt met spoed een creatieve, gedreven en technische goede bassist(e) tussen de 25 en 40 jaar. Andere vereisten zijn ervaring met (live) spelen in een band, mogelijkheid om wekelijks te repeteren op donderdagavond (Total Music, Schiedam), in bezit van goede basgitaar en versterker en een kenner van zijn eigen geluid en wonend in de Randstad. My Own Army maakt muziek geïnspireerd door artiesten als Soundgarden, Tool, Alice in Chains, Audioslave en Pearl Jam en trad eerder op in Paard van Troje, Bibelot, het Kasteel, Speakers en WATT en op 3FM, Radio Rijnmond en Wallenpop. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de band (info@myownarmy.nl / Tel: 06-24773772).

Meer info: www.myownarmy.nl