3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: L4 presenteert nieuw album in Club Eclipse / Oud-leden Charmin’ Quarks starten nieuwe band / Kane op zoek naar nieuwe bandleden / Cd-presentatie Jamal Thomas in Paard van Troje / The Light Parade in finale Battle of the Bands / Gitarist stapt uit Klopje Popje / Nieuwe gitarist in Rigby

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

L4 presenteert nieuw album in Club Eclipse

De Haagse hiphopformatie L4 zal op woensdag 25 januari hun twee album ‘It Will Be What It Is 4 As Long As We Let It Last’ presenteren. De presentatie vindt plaats in Club Eclipse aan de Prins Alexanderlaan 37 in Rotterdam, in samenwerking met Maikal X en Zwart Licht. Debuutalbum ‘Counting Coins’ werd uitgebracht in 2010. Van de originele bezetting van L4 zijn alleen de rappers Stamina en DNA nog over. De aanvang van de albumpresentatie is 19.00 uur. Wil je bij de releaseparty aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar newbbookings@gmail.com voor meer info.

Meer info: www.L4music.com

Oud-leden Charmin’ Quarks starten nieuwe band

Drie oud-leden van de in 2007 opgeheven formatie Charmin’ Quarks zijn onder de naam Mister Pretty een nieuwe band begonnen. “We waren toe aan iets nieuws en iets frissers. Dat heeft geleid tot wat gejam, wat andere bandjes en projectjes, maar onlangs vonden we elkaar weer en zijn we een nieuwe band begonnen”, aldus de band. De band bestaat uit de oud-Charmin’ Quarks leden Rob Prins (zang/gitaar), Sander Balkenende (bas/zang) en Micha Winter (drums/zang), aangevuld met gitarist Jeroen Spanjer (voormalig bandlid van de skapunkband Hark). Momenteel staan er nog geen optredens van Mister Pretty gepland.

Meer info: www.facebook.com/MisterPrettyBand

Kane op zoek naar nieuwe bandleden

Nadat de Haagse rockband Kane vorige maand afscheid nam van een aantal van de bandleden, heeft de formatie bestaande uit Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen, een oproep geplaatst om nieuwe muzikanten te vinden. Op de Facebook van de band is het volgende te lezen: “Luister; ik weet niet wat we ermee gaan doen, maar ik sluit zeker niets uit: bassist, drummer of toetsenist? mail kane@atproductions.com.” Geïnteresseerde muzikanten kunnen zich dus vanaf nu aanmelden.

Meer info: www.kane.nl

Cd-presentatie Jamal Thomas in Paard van Troje

Na 30 jaar wereldwijd touren met grote funk en r‘n’b legendes als Maceo Parker (James Brown, Prince), The SOS Band en Chuck Leavell (Rolling Stones, Eric Clapton) heeft Jamal Thomas genoeg gezien om precies te weten waar ‘the soul of music’ vandaan komt. The Jamal Thomas Band is een op jazz geïnspireerde Europese funkgroep, gecombineerd met de r’n’b beleving van de beroemde Amerikaanse drummer uit Macon, Georgia. Het levert een sensationele mix op van old-school funk en new-school soul, waarbij rauwe energie en tomeloos enthousiasme je geheid laten swingen. Op 28 januari presenteert de band debuutalbum ‘Future’ in de kleine zaal van het Paard van Troje. De aanvang is 20.30 uur en de entree is 15 euro.

Meer info: www.jamalthomas.com

The Light Parade in finale Battle of the Bands

De Haagse band The Light Parade heeft een plek in de finale van Battle of the Bands bemachtigd. Deze in Fascinus te Sassenheim gevestigde bandwedstrijd begon in september met verschillende voorrondes waarna 8 van de 16 bands doorgingen naar de twee halve finales. De Haagse formatie The Light Parade wist tijdens de eerste halve finale een plek in de finale te bemachtigen. Ook Wolfhunters wist door te dringen tot de finale. De tweede halve finale vindt aanstaande zaterdag 7 januari plaats met de 3voor12 Den Haag Selecteert act Atlantic Attraction, Tarzan’s My Daddy, Scrapco en Spine Echo. De finale vindt plaats op zaterdag 4 februari.

Meer info: http://www.fascinus.nl

Gitarist stapt uit Klopje Popje

Gitarist Manuel van den Berg heeft de Haags/Amsterdamse band Klopje Popje verlaten. Op Facebook laat de band er het volgende over weten: “Wij bedanken Manuel, onze vriend, voor de vier jaar waarin hij ons voorzag van zijn unieke gitaarwerk en wensen hem succes met al zijn toekomstige ondernemingen.” Van den Berg speelt momenteel in de succesvolle formatie Houses. Klopje Popje is nog wel druk bezig: “Wij van Klopje Popje zijn op dit moment bezig met een herstructurering en het schrijven van nieuw werk. Vanaf binnenkort weer live te zien.”

Meer info: www.facebook.com/klopjepopje

Nieuwe gitarist in Rigby

Na het vertrek van gitarist Eelke Mastebroek naar Handsome Poets, maakt de deels Haagse band Rigby nu zijn vervanger bekend: Wouter Nohlmans. Nohlmans is geen onbekende in de Haagse muziekscene. Zo speelde hij eerder onder andere in de bands Lianan Shee en The Tonomats. Verder bestaat de band uit Christon Kloosterboer (zang/gitaar), Fredo Wagner (gitaar), Lars van Starrenburg (bas) en Bart Meeldijk (drums). Momenteel werkt de band aan het nieuwe album waarvan de eerste single in februari wordt verwacht.

Meer info: www.rigbymusic.nl