Paard van Troje viert 40-jarig bestaan Paard van Troje viert 40-jarig bestaan

Jubileum groots gevierd in oktober

, Redactie 3voor12 Den Haag

Paard van Troje viert 40-jarig bestaan

Jubileum groots gevierd in oktober

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het Haagse poppodium Paard van Troje zag in oktober precies veertig jaar geleden het levenslicht. Op 28 oktober 1972 werden namelijk de statuten van de stichting opgetekend, waarmee het Paard van Troje een van de oudste poppodia van het land is. Het jubileum wordt twee weken lang gevierd, van 19 tot en met 31 oktober, met een uitgebreid programma waarin met publiek én artiesten van toen en nu wordt teruggeblikt en vooruitgekeken naar de muzikale ontwikkelingen van het Paard van Troje.

Het programma start 19 oktober met de officiële opening van de verbouwde foyer en sluit af op 31 oktober met een optreden van onder andere Barry Hay. Naast de officiële opening van de verbouwde foyer, concerten en unieke sessies, zijn er onder andere speciale edities van enkele legendarische Paard-feesten, is er de uitreiking van de Haagse Popprijs, de PopquizXL onder leiding van Leo Blokhuis, een filmpremière, diverse cd-presentaties, een literatuurprogramma, een expositie en een geheel gratis toegankelijke muziekdag onder de noemer ‘Haagse Iconen’ waar onder meer Hallo Venray, Rinus Gerritsen en Jam de La Crème zullen aantreden. De komende tijd zullen de verschillende programmaonderdelen bekend worden gemaakt.

Postertentoonstelling en jubileumwebsite
Om de historie van 1972 tot en met 2012 voor iedereen zichtbaar te maken, ontsluiten Paard van Troje en het Haags Gemeente Archief het omvangrijke archief van het Paard van Troje op diverse manieren. In de tramtunnel van station Spui zie je van 1 oktober tot 7 januari een selectie van posters door de jaren heen; van filmposter tot legendarisch concert. Daarnaast vind je in het Atrium van het Stadhuis een overzicht van oude krantenartikelen, foto’s, programmaboekjes en historische video-opnamen van Paard van Troje. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de jubileumwebsite waarin de geschiedenis van het poppodium tot in het kleinste detail zichtbaar wordt. Alle optredens en events die ooit in het Paard plaatsvonden zijn op de site terug te vinden, evenals alle bijbehorende foto’s, affiches, krantenartikelen en concertopnames. Paard van Troje nodigt iedereen uit om door dit uitgebreide online archief te browsen, erop te reageren of zelf ontbrekende informatie toe te voegen en aan te vullen om zo het Paard van Troje verhaal compleet te maken.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag