3voor12 Den Haag Selecteert: Passages en I’m not mukowski 3voor12 Den Haag Selecteert: Passages en I’m not mukowski

Nieuw seizoen in september van start

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag Selecteert: Passages en I’m not mukowski

Nieuw seizoen in september van start

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Vanaf september start het nieuwe seizoen van 3voor12 Den Haag Selecteert. Elke maand kiest de redactie van de Haagse afdeling van VPRO’s 3voor12 twee acts uit de Haagse regio die een maand lang in de spotlight worden gezet. Daarbij wordt onder andere samengewerkt met de SuperMarkt en Den Haag FM. Voor de negende ronde van 3voor12 Den Haag Selecteert is de keuze gevallen op Passages (foto) en I’m not mukowski.

Eind 2011 werd begonnen met 3voor12 Den Haag Selecteert en in het eerste seizoen werden Atlantic Attraction, Tech Chic Design, ZiRe, Balcony, Jana, Topless, GardenFest, Johnny’s Landing, Brickstarr & Jerh, B Sharp, Groove Embassy, NiCad, Noblesse en Teddy Lewis uitgelicht. In het nieuwe seizoen is het concept iets uitgebreid. De geselecteerde acts zullen geïnterviewd worden voor de website van 3voor12 Den Haag, zijn ze te gast in het programma Stork On Air (Den Haag FM) en wordt er een videoreportage gemaakt. Daarnaast treden de bands op tijdens De Versafdeling, de avond in poppodium de SuperMarkt die elke tweede en vierde woensdagavond van de maand plaatsvindt.

De nieuwe formatie Passages is samengesteld uit een aantal doorgewinterde muzikanten. Zanger/gitarist Sander van Staalduinen en bassist Philip Hannaart speelden samen in Sulphur en drummer Harvey Korsman is afkomstig van The New Veras. Sinds kort heeft ook gitarist Timon Hannaart zich bij de band gevoegd. De muziek is te omschrijven als Brits georiënteerde poprock. Melodieus, sfeervol en goed in het gehoor liggende songs zijn daarbij de ingrediënten. Ondanks het korte bestaan wist de band al de finale van de Grote Prijs van Zuid-Holland te behalen.

I’m not mukowski
is het alter ego van Jochem Meijer. Niet de grappenmaker, maar de singer-songwriter. De Haagse singer-songwriter laat zich inspireren door Elliott Smith, Badly Drawn Boy, dEUS en The Beatles. Met zijn titelloze debuut-EP uit 2011, een “ingetogen droomplaat”, wist hij een flinke stap in de goede richting te maken. I’m not mukowski behaalde de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland, deed mee aan de Popronde, werd 3voor12 Hollandse Nieuwe en stond op het Walk The Line festival.

De data:
Vr 14 september: Passages @ Stork On Air
Wo 19 september: Passages @ SuperMarkt
Vr 21 september: I’m not mukowski @ Stork On Air
Wo 26 september: I’m not mukowski @ SuperMarkt

Opgeven voor 3voor12 Den Haag Selecteert
Acts uit de regio Den Haag (inclusief onder andere Delft, Leiden, Westland) kunnen zich opgeven voor de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert. Stuur dan een e-mail naar redactie@3voor12denhaag.nl onder vermelding van ‘3voor12 Den Haag Selecteert’ met biografie, persfoto, weblinks en contactinformatie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag