3voor12 Den Haag Selecteert: NiCad en Noblesse 3voor12 Den Haag Selecteert: NiCad en Noblesse

Selectie april 2012

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag Selecteert: NiCad en Noblesse

Selectie april 2012

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Elke maand kiest de redactie van de Haagse afdeling van VPRO’s 3voor12 twee acts uit de Haagse regio die een maand lang in de spotlight worden gezet. Inmiddels zijn we (na Atlantic Attraction, Tech Chic Design, ZiRe, Balcony, Jana, Topless, GardenFest, Johnny’s Landing, Brickstarr & Jerh, B Sharp en Groove Embassy) toe aan de zevende ronde. Voor deze maand is de keuze gevallen op de bands NiCad en Noblesse.

Hoewel de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert voornamelijk wordt gebruikt om nieuw talent in de spotlight te zetten, is er deze maand voor gekozen om twee wat meer gevestigde bands in de spotlight te zetten. Zo is de keuze onder andere gevallen op de indieband NiCad. Het CV van deze band is indrukwekkend. Zo stond NiCad op festivals als SXSW, Parkpop en Walk The Line, werden er twee albums uitgebracht en werd in 2008 de Grote Prijs van Zuid-Holland gewonnen. Ook tourde de band door België, Frankrijk, Duitsland, Amerika en Israël. Op dit moment wordt er gewerkt aan het derde album 'For The Good'.

De tweede act die deze maand in de spotlight wordt gezet, is Noblesse. Deze formatie met Israëlische roots is in 2005 opgericht en bracht tot nu toe twee albums uit. ‘This Is Not Humanity’ uit 2010 ging gepaard met een door frontman Amos Ben-Tal gemaakte choreografie van moderne dans. De band maakte stuwende indierock en stond eerder op festivals als The Music In My Head, Plein Open, Langweiligkeit en de Haagse PopWeek.

Versafdeling in de SuperMarkt

De geselecteerde acts zullen onder andere geïnterviewd worden voor de website van 3voor12 Den Haag. Daarnaast treden de bands op tijdens ‘de Versafdeling’, de nieuwe avond van poppodium de SuperMarkt die elke tweede en vierde woensdagavond van de maand plaatsvindt.

Opgeven voor 3voor12 Den Haag Selecteert?
Bands uit de regio Den Haag (inclusief onder andere Delft, Leiden, Westland) kunnen zich opgeven voor de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert. Kijk hier voor meer informatie.

De data:
Wo 11 april: NiCad @ SuperMarkt
Wo 25 april: Noblesse @ SuperMarkt

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag