3voor12 Den Haag Selecteert: Johnny’s Landing en Brickstarr & Jerh 3voor12 Den Haag Selecteert: Johnny’s Landing en Brickstarr & Jerh

Selectie van februari 2012

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag Selecteert: Johnny’s Landing en Brickstarr & Jerh

Selectie van februari 2012

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Elke maand kiest de redactie van de Haagse afdeling van VPRO’s 3voor12 twee acts uit de Haagse regio die een maand lang in de spotlight worden gezet. Inmiddels zijn we (na Atlantic Attraction, Topless, Tech Chic Design, ZiRe, GardenFest, Jana en Balcony) toe aan de vijfde ronde. Voor deze maand is de keuze gevallen op Johnny’s Landing en Brickstarr & Jerh. We stellen ze even aan je voor.

Johnny’s Landing

De indieband Johnny’s Landing (zie foto boven) wordt in 2006 opgericht door Dominique van Dijkhuizen (zang/gitaar), Jimmy van Dijk (bas) en Taco Fens (drums). Beïnvloed door artiesten als Andrew Bird,Patrick Watson, Patti Smith en Nina Simone timmert de band sindsdien lekker aan de weg. Podia als Paradiso, Heineken Music Hall, Paard van Troje, Ekko en Speakers en voorprogramma’s voor Patrick Watson en Razorlight prijken op het cv van de band. Na een periode van stilte is de band sinds januari weer terug op de bühne met nieuw materiaal.

Brickstarr & Jerh

Het Haagse duo Brickstarr & Jerh bestaat uit Nathan Arnold (Brickstarr) en Jeremy van der Hoeven (Jerh). Brickstarr begon met blokfluit, keyboard, gitaar, basgitaar en drums, maar op 18-jarige leeftijd worden deze instrumenten aan de kant geschoven om zich volledig te gaan richten op het produceren. Hierbij weet hij zijn passie voor klassieke en minimal muziek te combineren met hiphop en dubstep. Ook is hij onderdeel van de hiphopcrew AlfabetNL. Samen met rapper Jerh maakt hij een dynamische combinatie van house, dubstep & drum ’n bass waarmee het duo eerder al op TodaysArt stond.

Versafdeling in de SuperMarkt
De geselecteerde acts zullen onder andere geïnterviewd worden voor de website van 3voor12 Den Haag. Daarnaast treden de bands op tijdens ‘de Versafdeling’, de nieuwe avond van poppodium de SuperMarkt die elke tweede en vierde woensdagavond van de maand plaatsvindt.

Opgeven voor 3voor12 Den Haag Selecteert
Bands uit de regio Haaglanden (inclusief onder andere Delft, Leiden, Westland) kunnen zich opgeven voor de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert. Kijk hier voor meer informatie.

De data:
Wo 8 februari: Johnny’s Landing @ SuperMarkt
Wo 22 februari: Brickstarr & Jerh @ SuperMarkt

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag