3voor12 Den Haag Selecteert: B Sharp en Groove Embassy 3voor12 Den Haag Selecteert: B Sharp en Groove Embassy

Selectie van maart 2012

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag Selecteert: B Sharp en Groove Embassy

Selectie van maart 2012

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Elke maand kiest de redactie van de Haagse afdeling van VPRO’s 3voor12 twee acts uit de Haagse regio die een maand lang in de spotlight worden gezet. Inmiddels zijn we (na onder andere Topless, Atlantic Attraction, Tech Chic Design, ZiRe, Jana en Balcony) toe aan de zesde ronde. Voor deze maand is de keuze gevallen op rockband B Sharp en funkpopformatie Groove Embassy. We stellen ze even aan je voor.

B Sharp
Om deze band kunnen we eigenlijk niet heen. B Sharp won eerder dit jaar de finale van Talent Event en zal de komende maanden op minimaal acht festivals te zien zijn. Zeven van die festivaloptredens kreeg de band door het winnen van Talent Event, maar de band werd daarna ook gewoon nog geselecteerd voor het Walk The Line Festival en is daarmee automatisch ook nog eens kanshebber op een plek op Crossing Border. B Sharp, bestaande uit Jens Luiten (zang/gitaar), Lucien van der Krans (gitaar), Silvin Willemsen (toetsen), Hessel Luiten (bas) en Roel Eijgermans (drums), maakt dynamische rock en bracht in januari debuut-EP ‘Evaluating People’ uit.

Groove Embassy
De vijfkoppige formatie Groove Embassy bestaat uit Arman Kanun (zang), Olivier de Vries (gitaar), Matteo Iannella (toetsen), Michel Beeckman (bas) en Christian de Haan (drums). Muzikaal maakt de band een mix van jazz, soul, funk en alles wat grooved. Dat bracht de Groove Embassy al op festivals als Plein Open en de Haagse PopWeek. Daarnaast maakt de band ook nog eens kans op een tour op de Balkan. Binnenkort kunnen we het eerste album van de band verwachten.

Versafdeling in de SuperMarkt
De geselecteerde acts zullen onder andere geïnterviewd worden voor de website van 3voor12 Den Haag. Daarnaast treden de bands op tijdens ‘de Versafdeling’, de avond in poppodium de SuperMarkt die elke tweede en vierde woensdagavond van de maand plaatsvindt.

Opgeven voor 3voor12 Den Haag Selecteert
Bands uit de regio Den Haag (inclusief onder andere Delft, Leiden, Westland) kunnen zich opgeven voor de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert. Kijk hier voor meer informatie.

De data:
Wo 14 maart: B Sharp @ SuperMarkt
Wo 28 maart: Groove Embassy @ SuperMarkt

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag