Gemeente heeft geen vertrouwen in Royal Beach Concert

Ook bedrijven eisen geld terug van organisatie

Susanne Kooijman ,

De soap rond het Royal Beach Concert houdt maar niet op. Gisteren heeft de gemeente laten weten geen vertrouwen te hebben dat het festival nog plaats gaat vinden en wil het subsidiegeld terug zien. Ook bedrijven laten nu beslag leggen op het geld van de bv's van organisator Reiche. Voor mensen die een ticket hebben voor het festival is er echter nog steeds geen oplossing.

Ook bedrijven eisen geld terug van organisatie

De soap rond het Royal Beach Concert houdt maar niet op. Gisteren heeft de gemeente laten weten geen vertrouwen te hebben dat het festival nog plaats gaat vinden en wil het subsidiegeld terug zien. Ook bedrijven laten nu beslag leggen op het geld van de bv's van organisator Reiche. Voor mensen die een ticket hebben voor het festival is er echter nog steeds geen oplossing.

De gemeente heeft de organisatie een bedrag van 75.000 euro aan subsidie gegeven voor het organiseren van het Royal Beach Concert. Het vertrouwen is nu dusdanig laag, dat de gemeente maar liefst 90 % van het subidiegeld terug wil hebben. De gemeente heeft gezegd de organisatie meerdere malen een helpende hand te hebben geboden, maar dat daar niet op is gereageerd.

Meerdere bedrijven hebben beslag laten leggen op de banktegoeden van de bv's van organisator Bob Reiche. Zo heeft AT Events, producent en cateraar van het evenement, een rekening openstaan van 14.000 euro. Een ander bedrijf laat weten nog duizenden euro's te moeten ontvangen van het evenement van vorig jaar. Grote sponsoren Coca Cola en Jupiler hebben op het laatste moment de samenwerking met Reiche afgezegd uit angst voor wanbetalingen.

Ook mensen met een reeds aangeschaft ticket zitten nog steeds zonder geld. Reiche heeft vrijdag op Radio West laten weten dat mensen die echt niet bij het festival aanwezig kunnen zijn, dit via de website van het evenement moeten melden. "Wij zullen kijken of we met die mensen compenserende maatregelen kunnen treffen", aldus Reiche. Een nieuwe datum voor het festival is echter nog niet bekend.