D-Felic met EP’s en remixen naar LA D-Felic met EP’s en remixen naar LA

Remixen van Bombay Show Pig en Jenny Lane

, Erik Zwennes

D-Felic met EP’s en remixen naar LA

Remixen van Bombay Show Pig en Jenny Lane

Erik Zwennes ,

Sjoerd Neggers a.k.a. D-Felic bracht in 2009 zijn debuutalbum uit en stond al tweemaal op de Hollandse Nieuwe compilatie. De Haagse producer heeft het albumformat voor nu vaarwel gezegd en brengt nu elke maand een EP uit. “Ik geloof niet meer zo in die momentopname van een album.” Over een kleine maand vertrekt D-Felic naar Los Angeles voor samenwerkingen en optredens.

Remixen van Bombay Show Pig en Jenny Lane

Sjoerd Neggers a.k.a. D-Felic bracht in 2009 zijn debuutalbum uit en stond al tweemaal op de Hollandse Nieuwe compilatie. De Haagse producer heeft het albumformat voor nu vaarwel gezegd en brengt nu elke maand een EP uit. “Ik geloof niet meer zo in die momentopname van een album. Nu kan ik elke maand wat laten horen en kan ik meer kanten van mezelf laten horen.”

Vijftien jaar lang is hij al op en achter het podium bezig met muziek. Als muzikant, dj en als tourmanager voor onder meer Amp Fiddler en Postm(a/e)n. “Ik was het zat om rekening te moeten houden met een drummer die de break langer wil zodat hij zijn ding kan doen,” lacht D-Felic die besloot ‘solo’ te gaan en een eigen studio te bouwen. “Nu hoef ik enkel met mezelf rekening te houden en is de structuur en productie in dienst van het liedje, niet in dienst van ego’s.”

“Soms word ik moe van mezelf,” zegt Neggers over zijn diverse producties. “Eclectiek staat nu eenmaal op mijn voorhoofd geschreven. Ik heb een brede muzikale interesse en laat me niet graag beperken.” Het resulteerde in zijn debuut Oost West Thuis Best, maar de producer wilde meer de diepte in. “Het mocht wel wat scherper en eigener.” Ook live onderscheidt hij zich door in live-sets enkel eigen samples te gebruiken, aangevuld en aangestuurd met synths en controllers.

“In ruim twee jaar tijd is de muziekindustrie weer verder veranderd. De mogelijkheden om je via sociale media te presenteren, samenwerkingen aan te gaan en remixen te regelen, zijn sterk gegroeid. EP’s zijn wat mij betreft de beste vorm om de aandacht vast te houden en vele kanten van je werk te laten horen. Ik merk dat er nu interesse is van club-dj’s, maar ook voor commercials en films. Als artiest zul je anno nu breed in moeten zetten.”

Na EP’s Praiseskisseslovetears and Smiles, Flygirls, Naked in the Disco en de Easy Listening EP verschijnt begin augustus de vijfde EP met soulzanger Robert Carvalho, een Britse artiest met invloeden uit reggae en soul. De zesde EP is een hiphopplaat en de reeks wordt afgesloten met D-Felic’s ‘soul-epos’. “Daarop werk ik samen met Sandra St. Victor van The Family Stand (jaren ‘80 New York soulgroep, red.) en muzikanten uit de groep. Ik heb de vocalen net binnen en het wordt echt te gek. Ik wist wat ze kon, maar ben toch weer verrast.”

Naast de EP’s werkt de producer aan zijn naam door anderen te remixen. “Ik ben net klaar met een remix voor Bombay Show Pig, die zal mogelijk later dit jaar uitkomen. Ook heb ik een track van Jenny Lane gemixt waar heel mooie reacties op komen. Het is een goede manier om te laten horen wat je kan. Kom maar op met die verzoeken.” In augustus gaat D-Felic een week naar Los Angeles om te werken met zangeres Jenny Alpert (waarmee hij op Hollandse Nieuwe 18 stond) en de in Washington geboren jazz-zangeres Waberi. In Little Temple staat hij in het voorprogramma van grote namen Mark De Clive-Lowe en Sy Smith. Binnenkort volgt via zijn eigen website een lektrack van EP 5.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag