BlackStripe heeft grote voorliefde voor 50’s en 60’s BlackStripe heeft grote voorliefde voor 50’s en 60’s

“Toen het gras nog groen was, en seks nog vies.”

, Susanne Kooijman

BlackStripe heeft grote voorliefde voor 50’s en 60’s

“Toen het gras nog groen was, en seks nog vies.”

Susanne Kooijman ,

Het nieuwe DJ collectief genaamd BlackStripe laat op geheel eigen manier oude tijden herleven. Tijdens bijzondere themafeesten draaien Mr. Black, Mr. Stripe en Ms BlackStripe de beste muziek om op te twisten en te shaken. 3VOOR12 Den Haag sprak met het drietal over liveshows, vinyl en hun plannen voor de toekomst.

“Toen het gras nog groen was, en seks nog vies.”

Het nieuwe DJ collectief genaamd BlackStripe laat op geheel eigen manier oude tijden herleven. Tijdens bijzondere themafeesten draaien Mr. Black, Mr. Stripe en Ms BlackStripe de beste muziek om op te twisten en te shaken. 3VOOR12 Den Haag sprak met het drietal over liveshows, vinyl en hun plannen voor de toekomst.

BlackStripe is niet het zoveelste collectief met een hang naar vroeger tijden. Het drietal deelt echter wel de voorliefde voor de muziek uit de jaren 50 en 60. Ms BlackStripe: “De een houdt wat meer van de garage muziek van toen en de ander weer wat meer van de surfmuziek uit die tijd, maar dat maakt het juist ook leuk en afwisselend. Soms draaien we ook muziek van nu, maar met een knipoog naar toen. Zoals Kitty, Daisy&Lewis en The Straycats.” Mr. Black: “Caro Emerald is ook een voorbeeld, maar haar muziek zullen we toch niet draaien. Het is te commercieel, maar we waarderen wel de knipoog naar die tijd.”

De twee mannen in het drietal kwamen elkaar tegen op een afterparty en hadden meteen een klik. Het idee voor een show met visuals werd al snel geboren. Maar pas toen Ms BlackStripe erbij kwam, werden de ideeën voor een DJ collectief werkelijkheid. Ms BlackStripe: “Tijdens een show willen we vooral mensen een goede, sfeervolle avond bezorgen. De muziek uit de 50’s en 60’s is heel toegankelijk. Iedereen kan er op dansen.” Mr. Black: “En je ziet nu ook weer veel jeugd die het leuk vinden. Die hebben het dan weer van hun ouders meegekregen. Ms BlackStripe: “En we laten tijdens de shows visuals zien de we zelf hebben gemaakt. We willen elkaar tijdens zo’n show ook aftroeven. Als de één een plaatje opzet, weet je meteen al welke je zelf daarna wilt spelen. We jutten elkaar graag op.”

Over de naam BlackStripe heeft het collectief niet lang na hoeven denken. Mr. Stripe: “Tijdens het eerste performance bij F.A.S.T. vroeg iemand ons hoe we eigenlijk heten. Ik zei toen gelijk The Black Stripes, omdat Mr. Black en ik allebei een zwart-wit gestreept shirt aanhadden. Later werd dat BlackStripe.

Niet alleen de muziek van toen heeft hun voorkeur, het liefst draaien ze die muziek op vinyl. Ms BlackStripe: “We draaien tijdens shows het liefst alles van vinyl. We hebben nog enkele tracks die op cd staan. Het kost tijd alles op vinyl te vinden en daarmee onze collectie uit te breiden.” Mr. Black: “Je zult ons nooit op een laptop zien draaien. Dat je snel even een aangevraagd lied kan downloaden ofzo...Tuurlijk niet!” Ook op de website zal de playlist komen te staan. Ms BlackStripe: “Daarop kunnen mensen zien wat wij draaien. Het moet echt heel interactief worden. We hebben nu nog geen actieve site, hier wordt hard aan gewerkt.

De komende tijd wil het collectief zich richten op themafeesten en op het spelen buiten ‘eigen stad’ Den Haag. Mr. Black: “We willen vaker op themafeesten spelen en ze in de toekomst ook zelf organiseren en helemaal inrichten.” Ms BlackStripe: In Spanje, Italië  en Duitsland leeft deze muziek heel erg. Daar worden driedaagse festivals gehouden met mensen die helemaal in stijl gekleed zijn. Daar moet je hier heel wat voor doen. We kennen alle drie veel mensen met dezelfde passie voor 50’s en 60’s, daardoor hebben we veel connecties. We hebben plannen ook buiten de stad te draaien, we zijn bezig met de Bassy Club in Berlijn.”

BlackStripe staat zaterdag 23 juli om 22.00-04.00 uur in Cafe Schlemmer te Den Haag. En op 10 september op het Nieuwelaan feest te Delft.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag