Programma Ontzettend Leiden 2009 bekend Programma Ontzettend Leiden 2009 bekend

Stem nu ook op jouw favoriete band

, Redactie 3VOOR12 Den Haag

Programma Ontzettend Leiden 2009 bekend

Stem nu ook op jouw favoriete band

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

De inmiddels vijfde editie van de Ontzettend Leiden cd wordt in het weekend van 25 en 26 september gepresenteerd in het LVC te Leiden. Er zullen dan zo’n dertig acts optreden uit Leiden en omstreken. Daarnaast zijn er ook optredens van Bettie Serveert en Brown Feather Sparrow. Het complete programma is inmiddels bekend en ook de stemming voor de OL Populariteitspoll is geopend.

Stem nu ook op jouw favoriete band

De inmiddels vijfde editie van de Ontzettend Leiden cd wordt in het weekend van 25 en 26 september gepresenteerd in het LVC te Leiden. Er zullen dan zo’n dertig acts optreden uit Leiden en omstreken. Daarnaast zijn er ook optredens van Bettie Serveert en  Brown Feather Sparrow. Het complete programma is inmiddels bekend en ook de stemming voor de OL Populariteitspoll is geopend.

Vanaf zaterdag 5 september is de Ontzettend Leiden cd gratis verkrijgbaar bij de Plato en Velvet Music in Leiden. Dit jaar staan de volgende acts op de verzamel-cd: The Incredible Stacks, Renske Taminiau, The Moi Non Plus, G O T V, Karma’s Kitchen, The Apollo Project, Skipper, The Heights, Falling Leo, Long Conversations and the Closet Orchestra, Aditya Menon, Przewalski, Pollution, Katadreuffe, Tuduhuh, Jonfer C Wolf, The Flying Martinis, The Cosmic Carnival, The Heyz, Supermerk. Als 21-ste en laatste track staat de vorig jaar overleden Ernst 'lt. Ernesto' Kamphuis op de cd. Hij was halverwege de 70's mede-oprichter van en speelde in Ivy Green, Nederlands eerste echte punkband afkomstig uit Hazerswoude. De organisatie eert de bijzondere muzikant door zijn song '16 candles' als bonustrack op de OL2009 cd te zetten.

Leiden gaat vreemd
Een nieuw onderdeel van Ontzettend Leiden dit jaar, is het ‘Leiden gaat vreemd’ project. Hierin vormen verschillende Leidse muzikanten een nieuwe superband. De muzikanten Mart van Hamersveld (Joyfalds), Ron Verton (Junior Eats Alone) en Maarten Stuifbergen (Glossy Jesus) gaan zes weken lang de oefenruimte in om vervolgens het resultaat te presenteren op Ontzettend Leiden 2009.

Populariteitspoll 2009
Ook dit jaar is er weer een populariteitspoll. Hierbij kun je stemmen op jouw favoriete band. De band met de meeste stemmen wint een plek op het Ontzettend Leiden festival. Stemmen kan via de website van Ontzettend Leiden tot en met dinsdag 15 september 20.00 uur.

Programma Ontzettend Leiden 2009
Het programma voor vrijdag 25 september is: Bettie Serveert, Brown Feather Sparrow, The Dead Rudolfs, The Moi Non Plus, The Cosmic Carnaval, Droomdenkers, The Heights, Droomdenkers, The Incredible Stacks, Tududuh, Spilt Milk, Skipper, Katadreuffe en Przewalski.
Het programma voor zaterdag 26 september is: Karma's Kitchen, Rene SG, Renske Taminiau, Falling Leo, Kinderen Tegen Kinderen, Pollution, Aditya Menon, G O T V, The Apollo Project, Jonfer C. Wolf, Supermerk, The Flying Martinis, 'Leiden gaat vreemd', A tribute to Ernst 'Lt. Ernesto' Kamphuis (1960-2008) en als afsluiter een 'special guest'...

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag