Programma Haagse PopWeek 2009 bekend Programma Haagse PopWeek 2009 bekend

Meer dan 75 acts op bijna 30 locaties

, Redactie 3VOOR12 Den Haag

Programma Haagse PopWeek 2009 bekend

Meer dan 75 acts op bijna 30 locaties

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

De Haagse PopWeek staat weer voor de deur; van 15 tot en met 24 oktober kun je op bijna dertig locaties weer genieten van alles wat Den Haag te bieden heeft op het gebied van popmuziek. Ook is er weer een popdebat, een seminar in het Koorenhuis, de Haagse Popprijzen, Popronde Den Haag en het nieuwe WEX project. Het programma is inmiddels bekend.

Meer dan 75 acts op bijna 30 locaties

De Haagse PopWeek staat weer voor de deur; van 15 tot en met 24 oktober kun je op bijna dertig locaties weer genieten van alles wat Den Haag te bieden heeft op het gebied van popmuziek. Ook is er weer een popdebat, een seminar in het Koorenhuis, de Haagse Popprijzen, Popronde Den Haag en het nieuwe WEX project. Het programma is inmiddels bekend.

Meer dan 75 acts zullen optreden tijdens de Haagse PopWeek 2009. Nog niet alle namen zijn bekend, er worden er nog een aantal aan de line-up toegevoegd. Er zijn in ieder geval optredens van 27 Ways To Win, Aavikko, Agganautz, Alexander Franken, All Missing Pieces, April Darby, Barbarella, Basily Boys, Black Bottle Riot, Blended Culture, BluefisH, Bombay Show Pig, Coltrane, Cooper, Crown Electric Company, Dader, Daniel Air, De Kraaien, Deze, Duprix, Excitors, F, Fabienne Dammers, Femke, Fexet , Gamila Collective, Glimlicht, Grace, Halu, Hartog, Hey Nikita!, iChaos, Impression, Incredible Stacks, Jahva Sound System, Jan Afoe & Stikke Jeezy, Jaques de la Disque, John Coffey, Johnny's Landing, Junior Eats Alone, L4, Landmark 105, Lunar, Lysogenic Cycle, Matthijs Ros, Mischu Laikah, Mooney, Moore, Mortal Giants, Naked, Nes, NiCad, Noblesse, Organisms, Ragmob, Ravage! Ravage!, Remmelt, Muus & Femke, Replikas, Sint Polaroid, So What, Solo Moderna, Soundburns, Splendid, Starcatcher, Stud Muffins, Supercity, Templo Diez, The Benelux, The Better Offs, The Future dead, The Ties, The Volt Brothers, Topless, Tududuh, Uncle Frankle, Walter Wolff, William Wixley en Yuri Boehmer.

Haags Popdebat
Op donderdag 15 oktober trapt de Haagse PopWeek af met het Haags Popdebat. Onder leiding van Jan Douwe Kroeske buigt een panel van popinstellingen, festivalorganisatoren, poppodia, politici en muzikanten zich over de vraag ‘Hoe moet Popstad Den Haag eruit zien in 2018?’. Een actuele kwestie, want Den Haag wil in 2013 genomineerd worden om vijf jaar later uitgeroepen te worden tot Culturele Hoofdstad van Europa.  Tijdens dit debat wordt besproken wat er moet worden verbeterd qua infrastructuur, niveau en talentontwikkeling om Popstad Den Haag in 2018 als nooit eerder te doen schitteren.

Popronde Den Haag
Het reizende muziekfestival De Popronde zal op zaterdag 17 oktober neerstrijken in de Haagse binnenstad. Van begin september tot en met half november bestrijkt de Popronde maar liefst 23 steden, waarbij steeds op één avond tientallen acts zijn geprogrammeerd, verdeeld over zo’n twintig locaties. De diverse podia variëren van bruin café tot popzaal en zijn gratis toegankelijk. Er zijn dan optredens van onder meer The Better Offs, Junior Eats Alone, William Wixley, Fabina Lammers, BluefisH, John Coffey, Barbarella en Supercity.

WEX
Het WEX (World Experimental Music Festival) project is een muzikale samenwerking tussen Haagse en internationale artiesten. Speciaal voor de Haagse PopWeek zal er vanuit WEX een showcase worden opgezet, waarbij de uit Turkije afkomstige band ‘Replikas’ de uitdaging van het samenspelen met Haagse muzikanten aan zal gaan. De WEX-artiest zal zich inleven in de Haagse popcultuur en diens eigen niet-westerse tradities delen met de Haagse muzikanten. De band zal deelnemen aan het seminar, op donderdag 22 oktober optreden in de SuperMarkt en op zaterdag 24 oktober optreden in het Paard van Troje.

PopWeek Seminar
Onder de titel ‘So you wanna be a rock ’n roll star?’ vindt er op donderdag 22 oktober in het Koorenhuis een seminar plaats, georganiseerd in samenwerking met House of Rock. In het panel zullen onder andere Jonas Filtenborg (Beef), Tjeerd Bomhof (Voicst), Michiel Steenhuis (muziekadvocaat), Jack Pisters (SCAR), Replikas (TUR) en Frank Mosselman (Move) plaatsnemen. Haagse muzikanten kunnen zich inschrijven voor deelname aan het seminar en zo vragen, antwoorden en advies uitwisselen met de pannelleden. Denk daarbij aan onderwerpen gerelateerd aan de welbekende muzikale struikelblokken op de weg naar de top.

Finale Haagse PopWeek
Op de laatste avond van de Haagse PopWeek wordt in het Paard van Troje de finale gehouden. Naast optredens van onder andere Excitors, die hun debuutalbum zullen presenteren, worden dan ook de Haagse Popprijzen uitgereikt. Meer info volgt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag