Nominaties Haagse Popprijzen 2009 bekend Nominaties Haagse Popprijzen 2009 bekend

Wie wordt het nieuwe aanstormend talent van Den Haag?

, Redactie 3VOOR12 Den Haag

Nominaties Haagse Popprijzen 2009 bekend

Wie wordt het nieuwe aanstormend talent van Den Haag?

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

Traditiegetrouw worden ook dit jaar weer de Haagse Popprijzen uitgereikt tijdens de finale van de Haagse PopWeek op zaterdag 24 oktober in het Paard van Troje. Dit jaar wordt de uitreiking gepresenteerd door Jan Douwe Kroeske. Naast de vaste categorieën Beste Live Act, Beste CD en Aanstormend Talent is de vierde categorie dit jaar Beste Urban Act.

Wie wordt het nieuwe aanstormend talent van Den Haag?

Traditiegetrouw worden ook dit jaar weer de Haagse Popprijzen uitgereikt tijdens de finale van de Haagse PopWeek op zaterdag 24 oktober in het Paard van Troje. Dit jaar wordt de uitreiking gepresenteerd door Jan Douwe Kroeske. Naast de vaste categorieën Beste Live Act, Beste CD en Aanstormend Talent is de vierde categorie dit jaar Beste Urban Act. De genomineerden zijn inmiddels bekend en de stemming is geopend. De genomineerden zijn als volgt:

Beste CD
- Orange Grove - Fingerprint
- The Polar Exploration Ship - The White Hour
- So What - Tiptoes
- Templo Diez - Merced

Beste Live Act
- Bagga Bownz
- The Deaf
- Klopje Popje
- The Polar Exploration Ship

Beste Urban Act
- DJ Chuckie
- Kern Koppen
- De Kraaien
- L4

Aanstormend Talent
Net als voorgaande jaren is er voor de categorie Aanstormend Talent weer een open stemming. Dit houdt in dat iedereen op zijn of haar favoriete nieuwe band kan stemmen. Deze bands moeten wel aan een paar eisen voldoen. De band mag niet langer dan twee jaar bestaan, uit Den Haag komen en eigen repertoire spelen. De vier bands met de meeste stemmen zullen tijdens de finale van de Haagse PopWeek in het Paard van Troje strijden om de Haagse Popprijs Aanstormend Talent. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald door een jury.

Hoe kun je stemmen?
Stemmen kan via de website van de Haagse Popprijzen. Selecteer jouw favorieten in de verschillende categorieën en vul je e-mailadres in. Stemmen kan tot en met woensdag 21 oktober.

Vijfde categorie
Voor het eerst in de geschiedenis van de Haagse Popprijzen zijn er vijf categorieën. Dit jaar wordt namelijk ook de Haagse Popprijs voor ‘Beste Akoestische Performance’ uitgereikt. Deze wordt uitgereikt in het Paardcafé. Meer info hierover volgt nog.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag