De negen genomineerden over SXSW en hun nominatie De negen genomineerden over SXSW en hun nominatie

“Wij willen in Amerika laten zien hoe vet Den Haag is”

, Susanne Kooijman

De negen genomineerden over SXSW en hun nominatie

“Wij willen in Amerika laten zien hoe vet Den Haag is”

Susanne Kooijman ,

Gisteravond werden de negen Haagse bands bekend gemaakt die doorgaan naar de finale. Nu is het voor de bands afwachten wie er doorgaat naar de laatste vier en dus een plek op het SXSW festival weet te bemachtigen. Dat het enthousiasme onder de artiesten groot is, is begrijpelijk. 3VOOR12 Den Haag sprak met bandleden van de genomineerde bands en vroeg ze naar een reactie.

“Wij willen in Amerika laten zien hoe vet Den Haag is”

Gisteravond werden de negen Haagse bands bekend gemaakt die doorgaan naar de finale. Nu is het voor de bands afwachten wie er doorgaat naar de laatste vier en dus een plek op het SXSW festival weet te bemachtigen. Dat het enthousiasme onder de artiesten groot is, is begrijpelijk. 3VOOR12 Den Haag sprak met bandleden van de genomineerde bands en vroeg ze naar een reactie op hun nominatie.

“We vinden het echt heel gaaf”, aldus Sebas van WOOT. “We gingen eigenlijk met tegenzin  naar de bekendmaking, omdat we dachten dat we niet door zouden gaan. Ik bedoel bands als The Deaf waren er ook. Maar we zijn toch genomineerd, dus echt heel gaaf. Voor Amerika zal het geen grote impact hebben, maar voor ons wel. Het is een heel groot iets en wij zijn maar kleinschalig, als ik dat zo kan zeggen. Ik zou het voor So What ook wel leuk vinden als ze gaan.”

Zanger Selwyn Slop van The Polar Exploration Ship had niet verwacht genomineerd te worden. “Maar we vinden het echt onwijs leuk! Het opent weer veel deuren. Ik ben er met m’n oude band wel al eens geweest. Er is overal muziek, net de KoninginneNach maar dan daar. En er zijn natuurlijk veel labels aanwezig. Het is echt een groot netwerkplatform. Het zal wel de eerste keer zijn dat wij onze muziek in Amerika zullen spelen. Persoonlijk zou ik The Deaf, Cooper, NiCad en John Dear Mowing Club wel naar Amerika kunnen zien gaan. Allemaal hardwerkende en professionele bands. L4 vind ik ook wel erg cool.”

“Nu is het aan SXSW om te bepalen wie ze op hun festival willen hebben”, zegt Rene van der Zee van Cooper. “Je hebt geen idee wat hun criteria zijn. We zijn natuurlijk heel blij met de nominatie, echt te gek! We zijn al heel blij bij de laatste negen te zitten. Er spelen onwijs veel bands op SXSW, maar je hoopt dat als je daar een show speelt mensen blijven luisteren. Het is een fantastisch festival, maar wat eruit komt is afwachten.”

Melle van John Dear Mowing Club had niet echt stilgestaan bij de nominatie. “Ik had me natuurlijk aangemeld, maar ik heb er verder niet meer aan gedacht. Leuk is het wel, het is super! Ik vind het vooral leuk om in Amerika te spelen, omdat mijn muziek Amerikaanse invloeden heeft. Het is leuk om de muziek daarnaar terug te brengen. Maar hoe het daar is weet ik natuurlijk niet.”

“Het is echt geweldig, ik hoop dat we doorgaan naar de laatste vier!” Mic-Nif van L4 voelt zich beloont voor het harde werk. “We hebben de laatste twee jaar heel hard gewerkt en gisteravond zijn we daarvoor beloond. We blijven natuurlijk wel doorgaan met het harde werken. SXSW is vooral een festival met veel geweldige muziek en verschillende culturen en een kans om te netwerken. Je hoopt natuurlijk dat iemand je ziet die iets met je band kan. Ik wens de andere genomineerde bands veel succes. You win some, you lose some. Maar ik hoop dat wij doorgaan.”

The Deaf wordt door veel mensen gezien als grote kanshebber. Kit: “De nominatie vinden we echt helemaal gaaf. We hadden ons ingezonden, maar het is altijd afwachten. SXSW is niet zomaar een festival. Het zou heel gaaf zijn als we er heen kunnen gaan. Het is een gigantisch groot festival. De andere bands die zijn genomineerd zijn trouwens ook erg gaaf. Het is gewoon te gek dat we met een aantal bands Den Haag kunnen vertegenwoordigen in Amerika. Je hebt daar één showcase en daarna is het wat je er zelf van maakt. Wij willen daar zoveel mogelijk los krijgen.”

“We vinden het echt te gek”, zegt Bram van So What. “We hadden het niet verwacht, maar wel gehoopt. Het is echt een onwijs festival met veel bands. Na Woodstock is SXSW het grootste festival in Amerika. Het zou erg tof zijn om met Amerikaanse bands te kunnen spelen. Wie er doorgaan? Ik denk dat The Deaf grote kans maakt. En stiekem hoop ik dat ReBelle doorgaat, want ik ben een beetje verliefd op Laura.”

“Wij! Wij gaan door!”, aldus een enthousiaste Linda van ReBelle. “Het is echt super vet. Echt niet normaal. Janneke was gisteren aanwezig en belde meteen op. Laura en ik hadden een schoolfeest. Van het buitenland durfden we nog niet eens te dromen. Nederland is al groot en Europa al helemaal, maar Amerika! Zou echt een te gekke ervaring zijn, een super kans om in een ander land te spelen. Wij kennen So What al erg lang, dus wij zouden het zeker leuk vinden als zij doorgaan. En WOOT, het jonge talent, The Deaf en Cooper zijn ook onwijs leuk. De bands zijn ook echt vrienden van ons. We willen gewoon laten zien aan Amerika hoe vet Den Haag is!”

NiCad was vandaag niet bereikbaar, aangezien zij momenteel in Amerika zitten voor hun tour. Gisteravond liet manager Fanny Winkelman wel weten enorm blij te zijn dat de band is genomineerd.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag