Tourverslag: Headlife in Duitsland Tourverslag: Headlife in Duitsland

Uitgeteld maar voldaan

, Headlife

Tourverslag: Headlife in Duitsland

Uitgeteld maar voldaan

Headlife ,

De Haagse rockband Headlife ging vertrok begin juni voor vier optredens naar Duitsland. Na negen dagen lang optreden, feesten, reizen en nieuwe mensen ontmoeten is de band weer teruggekomen in Nederland. Helemaal uitgeteld, maar voldaan. Lees nu alle gebeurtenissen in het tourverslag dat de band bijhield.

Uitgeteld maar voldaan

De Haagse rockband Headlife ging vertrok begin juni voor vier optredens naar Duitsland. Na negen dagen lang optreden, feesten, reizen en nieuwe mensen ontmoeten is de band weer teruggekomen in Nederland. Helemaal uitgeteld, maar voldaan. Lees nu alle gebeurtenissen in het tourverslag dat de band bijhield.

De afgelopen tijd heeft vele hoogtepunten gekend. Te beginnen met onze optredens. De eerste avond van de tour speelden we in een goed gevulde bar in Keulen/Heiligenhaus. Het publiek reageerde meteen erg enthousiast en de tent ging op z’n kop. De eigenaar komt na afloop met een groot blad bier aan en vraagt meteen of we volgend jaar terug willen komen; tuurlijk! Vanuit het publiek komen mensen met onze cd voor een handtekening en willen met ons op de foto. We moeten hier wel even aan wennen en moeten er ook wel om lachen, maar het is wel gaaf dat iedereen zo enthousiast is. Van een wat oudere dame krijgen we het aanbod om volgend jaar op een groot festival in Wuppertal te komen spelen, super! We wisselen contactgegevens uit, proppen alle spullen weer terug in de bus en gaan op weg naar het hotel. Dat was een goed begin, nu lekker uitrusten voor het optreden van morgen.

De tweede avond spelen we in Wuppertal in een café dat meteen doet denken aan de Zwarte Ruiter in Den Haag. De avond begint rustig met een singer-songwriter in ons voorprogramma. Later wordt het een stuk drukker en kunnen we tijdens onze show een interactief feestje bouwen met het publiek. Wederom veel enthousiaste reacties tijdens en na het optreden. Heerlijk! De cd’s worden weer goed verkocht en ze willen er allemaal een handtekening van de band op. De nogal norse eigenaar is inmiddels ontdooid en nodigt ons uit voor volgend jaar. De forse barrekening hoeven we niet te betalen, toch wel een toffe vent. Met de verkoop van onze cd’s hebben we de totale brandstofkosten voor de hele tour al terug verdiend. Terug naar het hotel en slapen.

De volgende twee dagen sluiten we ons op in een oefenruimte om aan nieuw materiaal te werken. Zo’n tour werkt erg inspirerend dus we hebben er zin in. Na twee lange dagen hebben we twee nieuwe liedjes gemaakt. Die hebben we maar meteen aan onze setlist toegevoegd!
 
De vijfde dag van de tour, dinsdag 9 juni, staat een optreden in Osnabrück op het programma. We hadden een week geleden een bandbus gekocht waar we met z’n allen (inclusief backline) in passen, dus dat was ideaal. Dat ding reed heerlijk en we hadden geen problemen tot afslag Osnabrück. Daar knalde de motor uit elkaar. Einde bus en voor even dachten we ook dat het einde tour was. Gelukkig hadden we een ANWB verzekering afgesloten met Europadekking, waardoor we recht hadden op vervangend vervoer. Helaas hadden we daar op dat moment niets aan. We moesten diezelfde avond nog spelen en de verhuurbedrijven waren al dicht. Na een hoop geregel (de gig moest en zou doorgaan!) waren we een paar uur later op de bestemming aangekomen en konden we meteen beginnen. Deze tent is op z’n zachtst gezegd vreemd! Het publiek is een stuk rustiger dan de afgelopen twee optredens en de sfeer nogal apart. Achteraf kunnen we toch spreken van een geslaagde avond. We kregen de mensen nog redelijk los en na afloop werd door de eigenaar spontaan geld opgehaald voor onze kapotte bus. In het publiek staat ook nog een eigenaar van een andere rockbar in Osnabrück. Als we weer in Duitsland zijn mogen we daar komen spelen.  

Dag zes wordt een reisdag. Van Osnabrück naar Berlijn in zeven uur met vervangend vervoer. Gelukkig zonder pech maar wel flinke files.

En toen kwam het absolute hoogtepunt van de tour, het optreden in de beroemde Sage Club in Berlijn. Een enorme rockclub met vier grote zalen, inclusief zwembad. Zoiets hebben we nog nooit gezien. In de zaal waar wij spelen staat al ruim 300 man en de drie andere zalen staan ook helemaal vol. Geweldig! Groot podium, fantastisch geluid en een prachtige lichtshow. Wij zijn hier het voorprogramma van een band uit Berlijn. We geven alles en het wordt veruit ons beste optreden tot nu toe. Het publiek gaat uit z’n dak en Slo krijgt het zelfs voor elkaar ze mee te laten zingen. Na het laatste nummer strompelen we de trappen af naar de kleedkamer en ploffen in de zachte banken. Met een koud biertje in de hand kijken we elkaar tevreden aan.

De volgende ochtend belt onze manager vanuit Nederland met een fantastisch bericht: hij heeft een mail ontvangen van de programmeur van de Sage Club dat hij het fantastisch vond en wil ons voor volgend jaar weer boeken…maar dan als hoofdact! Goedemorgen allemaal! De laatste dag hebben genieten we volop van deze mooie en inspirerende stad.

Verslag van dag tot dag is te lezen op onze site. Headlife wil iedereen bedanken voor de leuke reacties via mail, sms, Hyves, guestbook etc. afgelopen dagen. We zijn blij met jullie! Thanx!

Groeten,

Slo, Daan, Roach, Maarten en Martijn

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag