Splendid mist energie op cd-presentatie Splendid mist energie op cd-presentatie

Saai optreden in bijna uitverkocht Paard van Troje

, Remco van der Ham | Foto’s: Ron van Varik

Splendid mist energie op cd-presentatie

Saai optreden in bijna uitverkocht Paard van Troje

Remco van der Ham | Foto’s: Ron van Varik ,

Drie jaar geleden wist de Haagse band Splendid het Paard van Troje uit te verkopen bij de presentatie van hun tweede cd ‘Rebirth’. Afgelopen donderdag 18 juni was dit bijna weer het geval en stond de grote zaal van het Paard bij de presentatie van ‘Life Is Splendid’ weer bomvol. Het publiek zorgt van begin tot eind voor een feestje in de zaal. Op het podium is helaas veel minder energie te ontdekken.

Saai optreden in bijna uitverkocht Paard van Troje

Drie jaar geleden wist de Haagse band Splendid het Paard van Troje uit te verkopen bij de presentatie van hun tweede cd ‘Rebirth’. Afgelopen donderdag 18 juni was dit bijna weer het geval en stond de grote zaal van het Paard bij de presentatie van ‘Life Is Splendid’ weer bomvol. De band mag zich gelukkig prijzen met zo’n grote en vooral enthousiaste aanhang, want het publiek zorgt van begin tot eind voor een feestje in de zaal. Op het podium is helaas veel minder energie te ontdekken.

Vanavond worden vooral de nummers van de nieuwe cd gespeeld, aangevuld met werk van de vorige twee albums ‘Splendid’ en ‘Rebirth’. Voor de gelegenheid zijn de drie dames van ReBelle opgetrommeld als achtergrondzangeressen. Een leuke toevoeging, maar helaas zijn ze niet zo heel erg goed te horen en verdwijnen ze een beetje in het zaalgeluid. Achter de band is ook een videoscherm opgesteld waar allerlei zomerse beelden op te zien zijn en het geheel op het podium ziet er strak en professioneel uit.

Splendid speelt vanavond een aardige set, maar weet nergens echt te vlammen. Het optreden kabbelt een beetje voort en er zit te weinig variatie in de nummers. Saxofonisten Bart en Jort Goderie blijven, ondanks een draadloos systeem, veilig op hun plek staan en hoewel zanger Patrick Schmitz wel over het podium heen en weer loopt, lijkt ook daar de energie te ontbreken. Het publiek geeft een enorme hoeveelheid energie aan de band, maar krijgt dit eigenlijk niet terug. Ook het gastoptreden van Santos de Los Angeles bij het nummer ‘Senorina Luna’ weet hier weinig aan te veranderen. Bij toegift ‘Higher ground’ doet Spike van Zoest (DI-RECT, The Deaf) mee en komt er eindelijk wat leven in de brouwerij. Spike zorgt in zijn eentje voor een enorme energieboost, precies wat Splendid zelf vanavond mist.

’50 million Elvis fans can’t be wrong’ werd er wel gezegd bij kritiek op Elvis Presley, en dat geldt misschien ook wel voor Splendid. Er zijn maar weinig bands uit Den Haag die de grote zaal van het Paard vol kunnen krijgen en daar verdienen ze absoluut veel respect voor. Ook gaat het nieuwe album na afloop van het concert als zoete broodjes over de toonbank. De komende tijd gaat Splendid op zomertournee, waar ze ongetwijfeld ook weer veel mensen op de been zullen brengen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag