Moore is nieuwste talent uit Den Haag Moore is nieuwste talent uit Den Haag

“De finale was echt geweldig”

, Remco van der Ham | Foto’s: Bianca Vrind

Moore is nieuwste talent uit Den Haag

“De finale was echt geweldig”

Remco van der Ham | Foto’s: Bianca Vrind ,

Eén van de jongste talenten uit de Haagse regio is wel de band Moore. En dat ze goed bezig zijn bleek wel tijdens de finale van het Talent Event afgelopen zondag 21 juni in de grote zaal van het Paard van Troje. Daar ging de band er namelijk met de hoofdprijs vandoor. Naast studiotijd in de Basement Studio en een geldprijs, won de band ook nog eens verschillende optredens. 3VOOR12 Den Haag sprak met de kersverse winnaars.

“De finale was echt geweldig”

Eén van de jongste talenten uit de Haagse regio is wel de band Moore. En dat ze goed bezig zijn bleek wel tijdens de finale van het Talent Event afgelopen zondag 21 juni in de grote zaal van het Paard van Troje. Daar ging de band er namelijk met de hoofdprijs vandoor. Naast studiotijd in de Basement Studio en een geldprijs, won de band ook nog eens optredens op Haags Pop Podium LIVE, Schollenpop en het Zeeheldenfestival. 3VOOR12 Den Haag sprak met de kersverse winnaars.

Moore bestaat uit de broers Bas (zang/gitaar) en Timo (bas), Niels (gitaar) en Yael (drums). Hoe is de band eigenlijk bij elkaar gekomen? “Bas en Timo zijn dus broers en Yael is zo goed als familie. We kennen elkaar al vanaf onze geboorte. Niels is er later op de basisschool bijgekomen en sindsdien zijn we beste vrienden.” De muziek van Moore omschrijven ze zelf als “jonge, energieke rockmuziek bestaande uit zelfgeschreven songs”. De voorbeelden van Moore zijn onder andere Foo Fighters, Muse, U2, The Killers, Mute Math en The Beatles.

De band is nog niet zo heel lang bezig. “We zijn nog maar net begonnen en spelen nu ongeveer anderhalf jaar op onze instrumenten. We hebben tot nu toe ongeveer acht optredens gedaan, waaronder twee tv-optredens bij Villa Life van de VPRO. Verder hebben we onder andere in Bitterzoet gespeeld en meegedaan aan een wedstrijd van Villa Life dat werd gehouden in Paradiso.” Ook de vaders van de bandleden zijn zeer actief in de muziek. Is dat nu eigenlijk een voordeel? “Nou ja en nee… Ja ,omdat we zijn opgegroeid met muziek en muziek maken en omdat wij onszelf hebben leren spelen is het heel fijn om een vader te hebben waar je altijd aan kan vragen hoe iets werkt en waarom. En nee ,omdat mensen vaak denken dat onze vaders ons helpen met liedjes schrijven en veel meer vinger in de pap hebben dan werkelijk zo is. We doen echt alles zelf en onze vaders bemoeien zich er nooit mee. Tenzij wij iets vragen.”

Het hele traject rondom Talent Event vond de band erg leuk en nuttig om te doen. “Omdat geen van ons les heeft gehad vonden we de workshops erg leuk om kennis te maken met hoe het is om les of coaching te krijgen. De showcase was spannend al gingen er een paar technische dingen mis. Ook vonden we het heel leuk andere bandjes uit Den Haag van onze leeftijd te leren kennen. De voorronde ging voor ons al een stuk beter. Het vetst tot nu toe was voor ons de studiodag. We hadden nog nooit iets op genomen, dus dat was echt onwijs kicken! De ervaringen die we opdoen zijn voor ons onbetaalbaar, we leren zoveel gave dingen in een hele korte tijd en genieten er vooral van. Het heeft ons echt weer een level hoger getild.”

Afgelopen zondag werd dan uiteindelijk de finale van het Talent Event gehouden. “De finale was echt geweldig, we hebben super vet gespeeld en gewonnen! Yeah! We hopen er veel optredens aan over te houden en een vette demo!” Daar zal het vast wel goed mee komen, want de band wint verschillende festivaloptredens en studiotijd in de Basement Studio. Ook wint de band een geldprijs van 500 euro. “Het prijzengeld gaat in een bandpot, hiervan willen wij onder andere wat demo'tjes laten maken voor de verkoop bij optredens en om naar diverse podia te sturen voor nog meer optredens.”

De komende tijd is Moore in ieder geval niet te missen in de Haagse regio. “Vrijdag 26 juni kun je ons live horen bij Stork On Air tussen 20.00 en 22.00 uur, zaterdag 27 juni op de Grote Markt om 13.00 uur op Haags Pop Podium LIVE, woensdag 1 juli op het Zeeheldenfestival om 18.30 uur, vrijdag 3 juli in de Bazart om 22.30 uur en zaterdag 1 augustus op Schollenpop. En hopelijk komen er nog heeeel veeel meer optredens bij!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag