Impression doet het allemaal zelf Impression doet het allemaal zelf

"We gaan knallen met de nieuwe cd”

, Anna van den Broek

Impression doet het allemaal zelf

"We gaan knallen met de nieuwe cd”

Anna van den Broek ,

Al een tijd is de vier koppige band uit Gouda hard aan het werk om bekend te worden onder de mensen. Met succes, in 2007 traden ze maar liefst meer dan 130 keer op en in 2008 kon er zelfs een korte buitenlandse tour vanaf. "Tijdens onze vierdaagse tour door Ierland was elke avond de zaal bomvol".

"We gaan knallen met de nieuwe cd”

Al een tijd is de vier koppige band uit Gouda hard aan het werk om bekend te worden onder de mensen. Met succes, in 2007 traden ze maar liefst meer dan 130 keer op en in 2008 kon er zelfs een korte buitenlandse tour vanaf. "Tijdens onze vierdaagse tour door Ierland was elke avond de zaal bomvol".

Het is flink werken voor de vier jonge mannen. "Promotiemateriaal als posters en flyers, concerten boeken, contacten onderhouden en natuurlijk nog muziek maken. We doen het allemaal zelf. Maar voor ons geldt de regel: hoe meer je doet, hoe meer je eruit haalt. We hebben we onderling een goede verdeling, zo is het allemaal goed te doen. De reden dat we geen manager en label hebben, is omdat er gewoon simpelweg geen interesse is door platenmaatschappijen." Impression denkt wel dat het binnenkort anders kan worden. "We gaan knallen met de nieuwe cd.”

‘Finger On The Switch’, zo heet het nieuwe meesterwerk dat de jongens hebben gecreëerd. "Begin 2009 zijn we de Basement studio's ingedoken. Elke zaterdag hebben geschreven en geïmproviseerde rifjes opgenomen. Vervolgens stuurden we alles door aan elkaar. Dan dachten we een week na over ons werk, en bespraken het weer. Soms was het inderdaad: goh! Dit is echt cool. En soms was het meer: waarom was dit vorige week ook al weer leuk? Bij de opnames was ook Ernst van Wageningen aanwezig, hij was zo enthousiast over onze muziek. Dat geeft echt een goed gevoel.”

De band heeft al veel shows gedaan en dus veel ervaring met optreden. "We hebben in 2007 maar liefst 130 keer opgetreden of wel vaker. Ook konden via mijn Ierse connectie ook een korte tour door Ierland doen. Dat was een echt toffe ervaring. Omdat de live muziek daar zo enorm leeft, was elke avond de zaal bomvol. Met achteraf altijd veel positieve feedback. We hebben zelfs al in Ahoy gestaan en twee keer in het voorprogramma van Moke. De zanger is ook van Ierse afkomst, en van het een komt het ander..."

De muziek van Impression valt te beschrijven als poprock met een rauw randje. "We maken muziek voor veel mensen, die veel mensen ook kan bereiken. Daar streven we ook naar, hoe beter de muziek, hoe meer mensen. Onze muziek is toegankelijke rockmuziek met bonkende gitaren en herkenbare melodieën, precies zo als wij dat willen. We zijn niet een band gaan vormen omdat we willen oefenen, nee we zijn een band geworden om muziek te maken en die te laten horen aan de mensen."

De nieuwe cd nieuwe bevat alles wat de mannen beloven. "De nummers van de nieuwe cd 'Finger On The Switch' zijn blijvertjes. Tijdens het schrijven hebben we verschillende try-outs gedaan, waarop we alleen maar positieve feedback van het publiek kregen. Op vrijdag 5 juni gaan we voor de eerste keer officieel onze cd presenteren in de So What in Gouda. Het wordt tof vrijdag. Ik reken op een volle zaal, de kaartverkoop gaat namelijk super. Ook de sfeer wordt goed. Naast ons optreden komen er ook dj's. Super.”

Inmiddels is de cd-presentatie van Impression helemaal uitverkocht, maar op zaterdag 13 juni kun je de band zien op Club 3VOOR12 Den Haag in het Paardcafé.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag