Haagse reggaeformatie Splendid presenteert nieuwe cd Haagse reggaeformatie Splendid presenteert nieuwe cd

Band gaat spetteren op releaseparty, 18 juni in het Paard

, Ron van Varik

Haagse reggaeformatie Splendid presenteert nieuwe cd

Band gaat spetteren op releaseparty, 18 juni in het Paard

Ron van Varik ,

Op 18 juni presenteert Splendid de nieuwe cd ‘Life Is’ in de grote zaal van het Paard van Troje. In 2006 kwam ‘Rebirth’ uit en de band verbaasde iedereen door de grote zaal uit te verkopen bij de cd-presentatie. Het werd een feestje. De vraag blijft of de nieuwe releaseparty voor dezelfde feestelijke taferelen gaat zorgen. 3VOOR12 Den Haag zocht de band op bij opnames voor het programma Stork on Air.

Band gaat spetteren op releaseparty, 18 juni in het Paard

Op 18 juni presenteert Splendid de nieuwe cd ‘Life Is’ in de grote zaal van het Paard van Troje. In 2006 kwam ‘Rebirth’ uit en de band verbaasde iedereen door de grote zaal uit te verkopen bij de cd-presentatie. Het werd een feestje. De vraag blijft of de nieuwe releaseparty voor dezelfde feestelijke taferelen gaat zorgen. 3VOOR12 Den Haag zocht de band op bij opnames voor het programma Stork on Air in het gebouw van Radio West en sprak met de leden van Splendid.

Sinds 2006 is er een hoop gebeurd met de band. Veel tijd is gestoken in het realiseren van de eigen opname studio in het centrum van Den Haag waar met hoogwaardige apparatuur aan het nieuwe album gewerkt is. “De studio is pas een half jaar geleden voltooid en met name de drumpartijen zijn deels eerder opgenomen in een voormalig gekkenhuis in Voorburg. Vrienden van ons wonen in dit antikraak pand en het was een bijzondere ervaring om op zo’n locatie op te nemen. Het is erg prettig om een eigen studio tot de beschikking te hebben omdat er meer tijd in de opnames en mix gestoken wordt en daardoor zal het nieuwe album anders gaan klinken dan ‘Rebirth’.” Zanger van de band Patrick vindt het lekkerder klinken. “Het is hoorbaar dat er een langere periode aan gewerkt is.” De nieuwe single ‘Higher ground’ staat eveneens op het album.

Ook de presentatie van het tien nummers tellende album ‘Life is’, in de grote zaal van het Paard moet weer een vet feest gaan worden op 18 juni. “Er zijn weer gastmuzikanten waarvan één uit Los Angeles en er staan nog wat verrassingen op het programma.” De Amerikaanse zanger Santos de Los Angelos zingt het nummer ‘Signorina Luna’ mee op het album. Ook de dames van ReBelle werken mee aan het album en zullen hun opwachting maken tijdens de show in het Paard. Voorafgaand en na afloop van de albumpresentatie zal het DJ Collectief Tabassco het publiek opwarmen “Een tegenbezoek annex albumpromotie in Los Angeles staat op het programma en er zijn alweer de nodige festivals geboekt.” Het wordt voor Splendid ongetwijfeld weer een lange hete zomer.

Splendid albumpresentatie
Vrijdag 18 juni 2009 in het Paard van Troje
Aanvang: 21.00 uur (20.00 uur deur open)
Entree: 5,00 euro (excl. Servivekosten)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag