Eerste namen Crossing Border 2009 bevestigd Eerste namen Crossing Border 2009 bevestigd

Grizzly Bear, Scott Matthews, Steve Earle en meer

, Redactie 3VOOR12 Den Haag

Eerste namen Crossing Border 2009 bevestigd

Grizzly Bear, Scott Matthews, Steve Earle en meer

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

De eerste namen voor de zeventiende editie van Crossing Border zijn vandaag bekend gemaakt door de organisatie. Op het grootste literatuur- en muziekfestival van Europa, dit jaar gehouden van 19 tot en met 21 november, zijn in ieder geval optredens van Grizzly Bear, Steve Earle en Scott Matthews. Ook zijn er interviews gepland met Anni Rossi, Sandro Veronesi en Jay McInerney. UPDATE: ook The Bony King Of Nowhere naar Crossing Border.

Grizzly Bear, Scott Matthews, Steve Earle en meer

De eerste namen voor de zeventiende editie van Crossing Border zijn vandaag bekend gemaakt door de organisatie. Op het grootste literatuur- en muziekfestival van Europa, dit jaar gehouden van 19 tot en met 21 november, zijn in ieder geval optredens van Grizzly Bear, Steve Earle en Scott Matthews. Ook zijn er interviews gepland met Anni Rossi, Sandro Veronesi en Jay McInerney.

Grizzly Bear is een Amerikaanse indierock formatie, bestaande uit Daniel Rossen (gitaar/zang/toetsen), Ed Droste (gitaar/zang/toetsen), Chris Taylor (bas) en Christopher Bear (drums). Onlangs kwam het derde studioalbum, ‘Veckatimest’, van de band uit op het bekende WARP-label. De band staat bekend om hun combinatie van traditionele en elektronische muziek met een belangrijk aandeel voor akoestische gitaar en vocale harmoniën.

De Engelse singer-songwriter Scott Matthews stond in 2006 ook al op Crossing Border, waar hij veel indruk wist te maken. Daarbij werd ook al de gelijkenis met Jeff Buckley duidelijk, vooral qua stemgeluid. Zijn debuutalbum ‘Passing Stranger’ en de daarbij behorende single ‘Elusive’ werden in Engeland goed ontvangen en inmiddels is ook zijn tweede album ‘Elsewhere’ uit. Met Scott Matthews hebben we alvast de eerste aanrader voor Crossing Border te pakken.

Ook de Amerikaanse singer-songwriter Steve Earle zal zijn opwachting maken op Crossing Border 2009. Zijn muziek valt te omschrijven als een mix van country en rock. De 54-jarige Earle bracht tot nu toe zo’n dertien albums uit en werd genomineerd voor evenzoveel Grammy’s. Twee van de nominaties (in 2005 en 2008 voor Best Contemporary Folk Album) werden ook daadwerkelijk verzilverd.

De redacteuren van 3VOOR12 Den Haag kwam nog een naam van Crossing Border ter ore, namelijk de Belgische band The Bony King Of Nowhere. Dit is het project van de uit Gent afkomstige Bram Vanparys, waarvan onlangs het debuutalbum 'Alas My Love' uitkwam. Waar je dan aan moet denken? Nou, aan bijvoorbeeld Grandaddy, Radiohead, Absynthe Minded en The Stray Cats. Een mooie toevoeging aan het programma.

Openingsavond
Op de donderdagavond van Crossing Border, 19 november, wordt het festival geopend met een speciaal programma in de Nieuwe Kerk aan het Spui in Den Haag. De details over de programmering van de openingsavond zullen eind augustus bekend worden gemaakt.

Crossing Border eerder in voorverkoop
Dit jaar gaat Crossing Border extra vroeg in de voorverkoop. De organisatie weet al een flink aantal klinkende namen voor de festivaldagen vrijdag 20 november en zaterdag 21 november, en hebben daarom besloten deze dagen direct  in de voorverkoop te doen. De kaarten voor donderdag 19 november gaan dan nog niet in de voorverkoop. Vanaf zaterdag 27 juni zijn er tickets voor Crossing Border te koop via de website van Crossing Border, via Ticketservice (ticketmaster.nl en alle bekende voorverkoopadressen) en de kassa van de Koninklijke Schouwburg.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag