Column: ‘Rob & Roll’ (23) Column: ‘Rob & Roll’ (23)

Den Haag festivalstad nummer één

, Rob Vondracek

Column: ‘Rob & Roll’ (23)

Den Haag festivalstad nummer één

Rob Vondracek ,

Halleluja! Wat bruist en suist die Haagse popscene weer! Het festivalseizoen begint lekker los te barsten. Die agenda van mij is al behoorlijk vol, te vol zou ik soms zeggen. Kijk eens naar aanstaande zaterdag 6 juni, Kane en Stereo in het ADO stadion, FIJN Festival met ondermeer Voicst en Racoon en het onvolprezen Kaderock. Teveel op één dag wat mij betreft. Dat kan toch beter gespreid worden...

Den Haag festivalstad nummer één

Halleluja! Wat bruist en suist die Haagse popscene weer! Het festivalseizoen begint lekker los te barsten. Die agenda van mij is al behoorlijk vol, te vol zou ik soms zeggen. Kijk eens naar aanstaande zaterdag 6 juni, Kane en Stereo in het ADO stadion, FIJN Festival met ondermeer Voicst en Racoon en het onvolprezen Kaderock. Teveel op één dag wat mij betreft. Dat kan toch beter gespreid worden, want ergens houdt het op wat betreft het beschikbare aantal bezoekers en popliefhebbers.

Er is behoefte aan meer afstemming. Aan de andere kant heeft die overkill ook wel zijn charme en zou het echt mooi zijn als het op al die festivals druk is. Laten we het hopen, want je bent echt zuur als je na maanden keihard werken wordt getrakteerd op een handjevol bezoekers! Maar om dat te bereiken kan er beter gezamenlijk publiciteit worden gemaakt. Want het “The Hague Festivals” concept is een prima initiatief, maar zou die publiciteitscampagne niet voor het hele aanbod aan festivals in Den Haag kunnen worden besteedt?

Den Haag, festivalstad nummer één! De stad waar vanaf april ieder weekend iets te doen is op het gebied van muziek, kunst en cultuur. De meest bruisende stad van het land. Festivalstad achter de duinen! Van Kaderock tot Crossing Border, van Haags Pop Podium LIVE tot de Haagse Popweek, van KoninginneNach tot Parkpop en ga zo nog maar even door. Vier keer per jaar een krant, landelijk verspreid en een goede website ter promotie. Het is maar een idee...

En dan de bands van de laatste tijd. Ik ben echt zwaar onder de indruk van een aantal nieuwe loten aan de boom. Bombay Show Pig, wat een vette noiseband is dat! Woot, zwaar talentvol. The Ties, jong maar vet rockend en ze worden ieder keer als ik ze zie steeds beter. Grace, pittige progrock. Deze, een maffe Nederlandstalige band  met Henk Koorn, intrigerend! En tot slot Vuigtuig, hele aparte obscure Nederpop. Ik zie ze niet meer de laatste tijd, maar ben echt fan geworden. Die zanger is helemaal top! De komende tijd staan al deze acts weer op de Haagse podia, gaat dat dus zien!

En dan mijn tip van de maand. DJ/ Rupture en Andy Moor, donderdag 11 juni, in het Paard. Een geniale combinatie van een fascinerende multicultitasking breakcore dj en stevige gitaar soundscapes van The Ex gitarist Andy Moor. En dat volledig geïmproviseerd. Ik zou zeggen, verleg je muzikale grenzen eens en gaat dat zien!

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag