WOOT: “Over een jaar staan we op Pinkpop...”

...en over twee jaar op Lowlands en Rock Werchter

Anna van den Broek ,

WOOT, het zit in de naam: We Own the Other Team. "We winnen altijd, ook al worden we vaak tweede bij wedstrijden, of laatste ofzo... Toch winnen we. Daarom heten we zo". Het jonge trio uit Den Haag is hard op weg naar de top. 3VOOR12 Den Haag sprak met Thijs van Teijlingen, Tobias Wolring en Sebastiaan Simoen.

...en over twee jaar op Lowlands en Rock Werchter

WOOT, het zit in de naam: We Own the Other Team. "We winnen altijd, ook al worden we vaak tweede bij wedstrijden, of laatste ofzo... Toch winnen we. Daarom heten we zo". Het jonge trio uit Den Haag is hard op weg naar de top. 3VOOR12 Den Haag sprak met Thijs van Teijlingen, Tobias Wolring en Sebastiaan Simoen.

Eigenlijk zit er nog veel meer vast aan de bandnaam van WOOT. "In het begin was het een hobby, telkens weer nieuwe namen verzinnen. Het liefste elke week een nieuwe. Toen we op Concrete kwamen, wilden we die houden. Het is een stoere bandnaam. Maar helaas, de naam bestond al, dus toen we ons inschreven bij BUMA/STEMRA kon het niet. Toen is Tobias (zanger/gitarist) op WOOT gekomen." Tobias:  "Ja, want WOOT is goed. Op Hyves hebben we een poll gestart met verschillende namen, deze kwam uit op de tweede plek. Toch hebben we deze gekozen. Thijs (drums) had ook een naam, maar die was stom en had geen stemmen. Het uitroepteken hoort er trouwens niet achter. De ene schrijft het er wel achter en de ander niet. Het is wel grappig."

Al een lange tijd zijn de jonge jongens bezig met muziek maken: "In groep zeven zijn we op het idee gekomen om een band te beginnen. De vader van Sebastiaan (bassist) heeft er eigenlijk voor gezorgd. We zijn toen nummers gaan coveren van The Beatles enzo. De vader van Thijs is  een hele grote fan van The Beatles, daarvan kenden we ze. Sowieso kennen we veel muziek via onze ouders. The Shins, Radiohead en Jimi Hendrix bijvoorbeeld... Dat zijn ook bands die ons heel erg inspireren. Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat je de muziek van je ouders ook leuk vindt, maar dat is bij ons wel zo. We hebben hun smaak gewoon overgenomen."

De muziek van WOOT heeft een volwassen sound. De zang, voornamelijk door Tobias, is zwaar, afgewisseld met hoog. "Dat komt door het roken. Nou nee eigenlijk niet, waarschijnlijk door melk. Ik drink heel veel melk." De jongens weten niet hoe ze komen aan die volwassen sound. "We spelen gewoon wat we mooi vinden. Tijdens het repeteren jammen we heel veel en proberen we alle ideeën uit. Nou niet alle dan, want Sebastiaan wil altijd reggae spelen. Maar daar is ‘ie gewoon te wit voor. Verder spelen we altijd zoveel mogelijk verschillende dingen, pas daarna schrijven we iets op."

Het is een hechte groep die de jongens samen vormen. "Als iemand zou wegvallen uit de band, is het over. Dan is er geen WOOT meer, dan kan het geen WOOT meer zijn. We zijn met z'n drieën een band. Ook zijn we allemaal even belangrijk. Er is een keer geschreven dat we een band zijn voornamelijk gericht op gitaar en drum, maar dat is totaal niet zo.” Sebastiaan: “Zonder mij kan helemaal niks." Alle drie de jongens zijn net klaar met de middelbare school. "We gaan gewoon door met muziek maken! Alleen Sebastiaan is toegelaten op het conservatorium. Thijs niet. “Je moet echt smekend op je knieën voor de deur liggen ofzo. Nee ik wil gewoon muziek maken en dat is het. Op het conservatorium moet je ook andere dingen willen."

WOOT treedt vaak op, en is zelfs al in het hoge noorden geweest. "Groningen was tof! We mochten in het theater spelen, dat was echt mooi. Ook het geluid was er zo goed. En net nadat we begonnen waren met spelen ging er een doek achter ons omhoog, dat was echt tof." Sinds twee weken ligt de cd van WOOT bij Plato en wordt de plaat elke dag gedraaid in de Haagse cd-winkel. "Dat voelt goed. Hierdoor voelen we ons ook een beetje beroemd. Wat ook leuk is, is dat toen we in Katwijk waren er allemaal meisjes stonden te gillen toen we aankwamen. Ook willen ze wel vaker met ons op de foto. Tof."

De jonge band heeft nog veel plannen voor de toekomst. Crossing Border is de eerstvolgende grote stap. "Het voelt zo goed dat we dan mogen spelen! Het is zo groots. En we mogen op de zaterdag spelen! Mensen gaan iets van dertig euro betalen om ons te zien, echt tof. Verder zijn we van plan om over twee jaar op Pinkpop te staan. Oh nee, over één jaar staan we op Pinkpop en over twee jaar op Lowlands en Rock Werchter."

Ook is WOOT in de week van 10 augustus te beluisteren op Radio 3FM bij Rob Stenders in de Indecent Proposal.