So What presenteert eindelijk debuut ‘Tiptoes’

Speciale busreis naar Amsterdam

Remco van der Ham | Foto’s: Peisam Tsang ,

De cd is al een tijdje klaar, maar afgelopen zaterdag werd ‘Tiptoes’ van So What dan eindelijk officieel gepresenteerd in Panama te Amsterdam. Speciaal voor de presentatie organiseerde de band een busreis naar Amsterdam. 3VOOR12 Den Haag mocht natuurlijk niet ontbreken en ging mee in de bus.

Speciale busreis naar Amsterdam

De cd is al een tijdje klaar, maar afgelopen zaterdag werd ‘Tiptoes’ van So What dan eindelijk officieel gepresenteerd in Panama te Amsterdam. Speciaal voor de presentatie organiseerde de band een busreis naar Amsterdam. 3VOOR12 Den Haag mocht natuurlijk niet ontbreken en ging mee in de bus.

Als er rond 19.15 uur wordt verzameld op Den Haag Centraal Station blijkt dat er vooral jonge vrouwelijke fans meegaan naar Amsterdam. So What ligt overduidelijk goed bij de dames. De bandleden zelf zijn er niet bij, zij zijn al naar Amsterdam. Een busreis van een klein uur later komen we aan bij de Panama. In de hal wacht iedereen een beetje ongemakkelijk op wat er komen gaat. De presentatie wordt gehouden in de kleine zaal, een warme, donkere ruimte met rode gordijnen aan weerszijden die erg sfeervol oogt.

Om het publiek alvast een beetje op te warmen voor het optreden van So What speelt David Benjamin wat akoestische liedjes. David is bekend van de Haagse formatie Relish, die er vorig jaar mee ophield. Hij speelt voornamelijk nieuw repertoire, maar na veelvuldig aandringen van het publiek komt ook de Relish-klassieker ‘Stop do it again’ voorbij. De swingende liedjes klinken lekker in het gehoor en smaken naar meer. Hopelijk formeert David snel weer een band om zich heen om de podia weer te bestormen.

JIP-voorman en presentator Tim Hofman is ook meegereisd naar Amsterdam om de cd-presentatie aan elkaar te praten. Dit doet hij met evenveel enthousiasme als altijd en na zijn intropraatje gaan de lampen in de zaal uit. De spanning stijgt, er wordt flink wat rook de zaal ingespoten en er klinkt een intromuziekje van zo’n tien seconden dat continu herhaald wordt. Al snel begint het op je zenuwen te werken, maar gelukkig komt zanger/gitarist Bram Wesdorp van So What al snel met de verlossende woorden: “Ja nu vind ik het wel genoeg, beginnen maar!” Tip voor So What: dumpen die intro!

De set opent met ‘Come with me’, ook het openingsnummer op de cd. Even beginnen we ons zorgen te maken. Het geluid in de zaal is slecht en de band speelt wat rommelig. Gelukkig weet So What zich binnen een paar nummers te herpakken en wordt ook het zaalgeluid ook stukken beter. Het publiek zingt, springt, danst en klapt vrolijk mee met de heerlijke popliedjes van So What. Alle nummers van de cd worden gespeeld, inclusief twee nieuwe liedjes. Ook het akoestische ‘Passe Partout’, inclusief het koortje dat meegezongen wordt door het publiek, ontbreekt niet. Met ‘Steady Eddy’ eindigt de reguliere set, maar een toegift volgt al snel met een deze week geschreven nummer en single ‘Keep on running’. Een zeer geslaagd optreden.

Ondanks het goede optreden van de band, missen we wel het speciale dat hoort bij de presentatie van een debuutalbum. Waarom is het niet wat groter aangepakt allemaal? Dat heeft het uitstekende album toch wel verdiend. En waar zijn alle Haagse popbobo’s? Mensen als Arie Spaans (jarenlange bandcoach van So What), Gerard van den IJssel (Haags Pop Podium) en Vico Sneep (Haags Pop Centrum) hadden hier toch gewoon bij moeten zijn? Ook een officiële uitreiking van het album aan de bandleden of producer Greg Haver ontbreekt. Daar hadden we toch wel iets meer van verwacht.

Even na twaalven vertrekt de bus weer richting Den Haag. Bandleden Bram en Joeri gaan mee in de bus. Iedereen krijgt een cd uitgereikt waarna de heren van So What een flink aantal handtekeningen mogen zetten. ‘Tiptoes’ gaat op repeat en al zingend komen we weer aan in Den Haag...