3VOOR12/Den Haag: Leven na De Nieuwe Vrolijkheid

Debuut cd Appie Kim binnenkort uit

Is er leven na De Nieuwe Vrolijkheid? Met die vraag in gedachten ging 3VOOR12/Den Haag naar de Sahara studio in de Lepelstraat om te praten met Natasha van Waardenburg en Marcel Duin van Appie Kim. Natasha schreef al eerder liedjes voor De Nieuwe Vrolijkheid en Marcel regelde de optredens en het geluid voor deze band, totdat in februari jl. het doek viel voor deze Haagse grote belofte.

Debuut cd Appie Kim binnenkort uit

Natasha is na de veelbesproken split up van De Nieuwe Vrolijkheid niet stil blijven zitten Ze was sowieso al bezig met opnames voor nieuwe nummers. "Waarom zou ik stoppen?" is de retorische vraag die ze stelt, "Ik zou ook niet weten wat ik anders zou moeten doen." Ondanks dat er in de media tot nu toe weinig aandacht voor het nieuwe project van Natasha en Marcel is geweest, is gelukkig het album van De Nieuwe Vrolijkheid intussen (17 maart jl.) uitgebracht op het label Willie Anderson Records, waar overigens ook het nieuwe album van Appie Kim op zal verschijnen.

Live speelt Appie Kim met Natasha op gitaar/zang en Marcel op drums. "Missen jullie geen bassist dan?" "Nee, het gaat prima zo en bovendien bestaan er geen regels voor hoe een band zou moeten zijn." Appie Kim heeft al eens in Londen opgetreden, wat geregeld was door Marcel. Inmiddels is Eline Moormann de manager en keert de band binnenkort terug naar Engeland om een korte tour te doen. Het initiatief heet Tall Poppies Tour en Appie Kim, Hallo Venray, Vox Von Braun en The Sugarettes spelen er.

We weten dat Natasha de liedjes schrijft en gitaar, bas, drums en toetsen speelt, maar wat is het aandeel van Marcel eigenlijk precies? "Ik drum en ik zorg dat het geheel live uitgevoerd kan worden. Het management dat ik vroeger voor De Nieuwe Vrolijkheid deed, heb ik niet voortgezet bij Appie Kim." Even later voegt hij toe: "Ik draag ook gedichten voor op het podium."

Wat voor stijl zou je jullie muziek toeschrijven? Natasha antwoordt: "Indie gitaarpop." En poppy zal het zeker klinken, het komende Appie Kim-album. Dat wordt uitkijken naar de release.