Langweiligkeit Band Knights met Nicad en De Nieuwe Vrolijkheid Langweiligkeit Band Knights met Nicad en De Nieuwe Vrolijkheid

Een avond vol goede muziek en gezelligheid

, Femke Japing,

Langweiligkeit Band Knights met Nicad en De Nieuwe Vrolijkheid

Een avond vol goede muziek en gezelligheid

Femke Japing, ,

Je hoeft je tegenwoordig absoluut niet meer te vervelen in Den Haag. Door een rap toenemend aantal initiatieven van bevlogen organisatoren wordt het uitgaansleven steeds levendiger. Eén van die initiatieven is Langweiligkeit Band Knights, dat vanaf vrijdag 6 januari elke week plaats vindt in Australian Sportscafé Kangaroos in de Prins Hendrikstraat 55a te Den Haag. De eerste Band Knights in deze reeks waren Nicad en De Nieuwe Vrolijkheid, gevolgd door dj Time Machine.

Een avond vol goede muziek en gezelligheid

Je hoeft je tegenwoordig absoluut niet meer te vervelen in Den Haag. Door een rap toenemend aantal initiatieven van bevlogen organisatoren wordt het uitgaansleven steeds levendiger. Eén van die initiatieven is Langweiligkeit Band Knights, dat vanaf vrijdag 6 januari elke week plaats vindt in Australian Sportscafé Kangaroos in de Prins Hendrikstraat 55a te Den Haag. De eerste Band Knights in deze reeks waren Nicad en De Nieuwe Vrolijkheid, gevolgd door dj Time Machine. Het is lekker druk in Sportscafé Kangaroos. De ruimte is gezellig versierd met een soort grote kerstballen, lampjes en wilgentakken – de kerstgeest is hier kennelijk nog even blijven hangen. De vijf mannen van indiepop band Nicad mogen de avond openen. Het kost hun weinig moeite om de interesse van het publiek te wekken. De ruimte voor het podium is dus al gauw gevuld. De band speelt erg strak en de nummers zitten goed in elkaar. Het is wel jammer dat de zanger niet zo goed te horen is, maar wie goed luistert, kan horen dat hij een zuivere stem heeft. Na het officiële laatste nummer laat het enthousiaste publiek de mannen niet zomaar van het podium gaan. De band speelt nog een lekker stevige cover van Radiohead als toegift. Als De Nieuwe Vrolijkheid begint, is het café inmiddels zo vol geraakt, dat het voor nieuwe binnenkomers moeilijk is een goed plaatsje te bemachtigen. De pooltafel naast het podium, die intensief gebruikt wordt, zorgt voor ergernissen onder de mensen die voor de muziek zijn gekomen. Meer dan eens krijgen pechvogels een pijnlijke por van een keu in hun zij of rug. De leden van De Nieuwe Vrolijkheid hebben hier gelukkig geen last van en staan vol overgave hun zeer aparte rocknummers te presenteren. Hoewel de stem van zanger Vincent, net als die van zijn collega van Nicad, af en toe een beetje wegvalt onder het scheurende geluid van de rest van de band, is de trombone onversterkt wel goed te horen. De trombonist staat dan ook de longen uit zijn lijf te blazen. Het publiek zingt vrolijk mee bij het nummer We are John Wayne en er wordt gedanst, gesprongen en meegeklapt. Tijd voor een toegift heeft De Nieuwe Vrolijkheid niet, want Tino, alias Time Machine, staat te springen om zijn set te kunnen beginnen. Hij draait vrolijk klinkende mixen van nummers van de jaren ’60 tot en met de jaren ’90. Het blijkt nu wel dat veel mensen speciaal voor de bands waren gekomen, want het is niet meer zo druk als voorheen. Toch wordt er nog lekker geswingd op de dansvloer. Tino zelf vermaakt zich duidelijk uitstekend en staat het hardst te springen van iedereen. Een avond vol gezelligheid en goede muziek. Als we dit elke week kunnen verwachten, liggen er een hoop interessante vrijdagavonden in het verschiet. Dat belooft veel goeds voor 2006! De volgende Langweiligkeit Band Knights zal verzorgd worden door Rene sg, The Psychedelektrik Freak Klub en Dj Rahda en vindt plaats op vrijdag 13 januari.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag