Eelco, Xavier Baudet, Glossy Jesus en Soccer Committee in Lokaal Vredebreuk Eelco, Xavier Baudet, Glossy Jesus en Soccer Committee in Lokaal Vredebreuk

Singer-songlokaalavond in het teken van Ontzettend Leiden

, Peter Opde Plaats,

Eelco, Xavier Baudet, Glossy Jesus en Soccer Committee in Lokaal Vredebreuk

Singer-songlokaalavond in het teken van Ontzettend Leiden

Peter Opde Plaats, ,

Afgelopen jaar heeft de popscene in Leiden zichzelf op de kaart gezet via het project Ontzettend Leiden. Dankzij een verzamel-cd en een festival weet Zuid Holland welke acts momenteel de hotste zijn in de Sleutelstad. Vier Leidse singer/songwriters zullen zichzelf op 29 januari van hun beste kant laten zien in Den Haag: Eelco, Xavier Baudet, Glossy Jesus en Soccer Committee.

Singer-songlokaalavond in het teken van Ontzettend Leiden

Afgelopen jaar heeft de popscene in Leiden zichzelf op de kaart gezet via het project Ontzettend Leiden. Dankzij een verzamel-cd en een festival weet Zuid Holland welke acts momenteel de hotste zijn in de Sleutelstad. Vier Leidse singer/songwriters zullen zichzelf op 29 januari van hun beste kant laten zien in Den Haag: Eelco, Xavier Baudet, Glossy Jesus en Soccer Committee. Soccer Committee is de artiestennaam van Mariska Baars. Zij is tot nu toe dé ontdekking van het Ontzettend Leidenproject. Sindsdien is zij opgepikt door het muziekblad Oor en was te bewonderen in Groningen tijdens het Noorderslagfestival. Kort geleden werd ze getekend door een Engels label. Over een aantal maanden zal iedereen praten over de prachtige, ingetogen en breekbare liedjes van Mariska Baars. Xavier Baudet is al net zo’n bijzondere singer/songwriter. Hij is een alleskunner van de bovenste plank. Deze multi-instrumentalist componeerde muziek voor diverse theaterproducties zoals Een Midzomernachtdroom van Shakespeare. Xavier maakte ooit deel uit van de in Leiden populaire bands Jij-Band en Dusk. Hij bracht een aantal albums uit, waarvan Scrambled X uit 2003 de bekendste is. Het duo Glossy Jesus bestaat uit Oswald van de Karbargenbock en Bernard Kraaijendonk. Afgelopen jaar brachten ze het album Glossy Jesus And His Skimpy Angel Orchestra uit, een huiskamerproductie. Hiermee wisten ze de juiste snaar te raken bij de mensen achter het Ontzettend Leidenproject. Tijdens het festival afgelopen najaar brachten Oswald en Bernard hun repertoire ten gehore met een hele band. In Lokaal Vredebreuk spelen ze gewoon weer met zijn tweeën. Eelco Romijn maakt het rijtje Leidse singer/songwriters compleet. Hij is vooral bekend als zanger/gitarist van de band Dollygrip. In 2004 bereikte dit trio een waar hoogtepunt en speelde de Zuiderparkse grasmat plat tijdens Parkpop. Al eerder dat jaar maakte de band indruk tijdens Eurosonic. Als soloartiest wist Eelco al eens door te dringen tot de finale van de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer/songwriter. Ontzettend Leiden in Lokaal Vredebreuk, zondag 29 januari, aanvang 21.00 uur, entree gratis.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag