State-X/New Forms spotlight: Val Keerie/Asian Girls kick Ass State-X/New Forms spotlight: Val Keerie/Asian Girls kick Ass

“Op zeker dat we asses gaan kicken!”

, Peisam Tsang,

State-X/New Forms spotlight: Val Keerie/Asian Girls kick Ass

“Op zeker dat we asses gaan kicken!”

Peisam Tsang, ,

Vrijdag 16 en zaterdag 17 december is het zover. Dan gaat de tweede editie van State-X/New Forms van start. Als voorproefje op dit festival leggen we een aantal artiesten wat vragen voor. Als zesde Val Keerie van Asian Girls kick Ass.

“Op zeker dat we asses gaan kicken!”

Vrijdag 16 en zaterdag 17 december is het zover. Dan gaat de tweede editie van State-X/New Forms van start. Als voorproefje op dit festival leggen we een aantal artiesten wat vragen voor. Als zesde Val Keerie van Asian Girls kick Ass. Val Keerie/Asian Girls kick Ass Val Keerie zit naast Siuli K.O. en Sintok in Asian Girls kick Ass, drie deejays uit verschillende landen. Siuli komt uit Nederland, Sintok uit België en Val Keerie uit Frankrijk en Vietnam. Laatstgenoemde leggen we wat vragen voor. “Ik kan als de beste loempia’s bakken. Ben voor de rest met niemand te vergelijken, want ik vind mezelf vrij uniek.” Leukste optreden? “Ik heb een keer een optreden gedaan in een heel mooie circustent in Parijs. En ook een keer in Claries midden in het bos bij ochtendgloren.” Leukste reactie? “Wanneer mensen dansen en daarvoor de speakers inklimmen. Een keer was er een meid die een striptease deed.” Wat kan er altijd beter? De locatie, de vibratie en de bereidwilligheid van het publiek helemaal uit zijn dak te gaan.” Vast ritueel voor en na een optreden? “Voor: een drankje doen en een joint. Na: een drankje doen en een joint. Soms ook tijdens de set, als mensen er geen erg in hebben.” Wel eens zenuwachtig voor een optreden? YES, heel erg. En ervaring heeft er niets aan veranderd.” Waar kunnen we jou ‘s nachts voor wakker maken en waarvoor absoluut niet? Wel om de liefde te bedrijven. Anders nog iets?” Wat lees je op het toilet? “De graffiti op de muren.” Wat vind je van Den Haag als muziekstad? “Laat me eerst arriveren voordat ik hierop een antwoord ga geven.” State-X/New Forms-festival? “Ik weet dat er een hoop interessante artiesten en muzieksoorten zijn. Ik denk dat het een soort van showcase festival is voor opkomende artiesten en eclectische nieuwe vormen van muziek. Daar kunnen wij met Asian Girls kick Ass wel goed bij aansluiten. En op zeker dat we asses gaan kicken! Voor de rest ken ik wel wat van de line-up: T.Raumschmiere, Cylob, Siuli K.O. and Subliminal Criminal en een aantal anderen. Maar ik ben altijd nieuwsgierig om nieuwe dingen te horen. Als het aan mij lag, had de programmering ook The Dead Silence Band uit Londen mogen boeken.” Tot slot “Ik houd van Nederland. Het andere kaasland en land met de beste wiet.” Val Keerie draait op vrijdag 16 december van 22:45 tot 23:30 tijdens het State-X/New Formsfestival op Prinsegracht nummer 8.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag