Haagse Nederpopband Hardgeworden Zacht presenteert debuut-mini-cd ‘Even niets’ Haagse Nederpopband Hardgeworden Zacht presenteert debuut-mini-cd ‘Even niets’

Meestal met een knipoog, soms met oprechte verachting

, Redactie 3voor12 Den Haag,

Haagse Nederpopband Hardgeworden Zacht presenteert debuut-mini-cd ‘Even niets’

Meestal met een knipoog, soms met oprechte verachting

Redactie 3voor12 Den Haag, ,

23 december zal Hardgeworden Zacht om 22:00 uur een uur live optreden in het programma Rock Radio op RTV Rijswijk. Dit optreden zal in het teken staan van de presentatie van hun debuut- mini-cd Even Niets.

Meestal met een knipoog, soms met oprechte verachting

23 december zal Hardgeworden Zacht om 22:00 uur een uur live optreden in het programma Rock Radio op RTV Rijswijk. Dit optreden zal in het teken staan van de presentatie van hun debuut- mini-cd Even Niets. De band lanceert tevens de nieuwe website.hardgewordenzacht.nl. Die wordt momenteel gevuld met nieuws over de band en de komende optredens en biedt de mogelijkheid de cd te bestellen. Frank van Veen (zang/gitaar), Frans Sierat (drums), Daan den Hertog (bas zang) en Frank Huysmans (leadgitaar/zang) werken met hun band Hardgeworden Zacht aan een geheel eigen repertoire dat zich nog het beste laat omschrijven als Nederpop on the rocks. Opvallend is de manier waarop met de computer wordt geëxperimenteerd. Samples van spelletjesquizzen en stampende hei-installaties, straatlawaai en modems ondersteunen de songs op filmachtige wijze waardoor de muziek ook visueel blijft hangen. Hardgeworden Zacht zingt over zaken die men normaal voor lief neemt omdat ze nu eenmaal zo zijn. Deze onderwerpen, vaak maatschappijkritisch belicht, hebben thema's als goede doelenshows, handel in privacygevoelige gegevens en andere inconsequenties, bijvoorbeeld als een aap al te rechtop gaat lopen. De platgetreden paden van liefde en erotiek worden daarbij niet geschuwd, maar wel voorzien van een laagje humor, zelfspot en puin. Hardgeworden Zacht probeert klein leed te verwoorden en laat popmuziek weer ergens over gaan. Meestal met een knipoog, soms met oprechte verachting. Maar altijd voor degenen die het nog wel wat uitmaakt.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag