Splendid, Orange Sunshine en Burma Shave op verjaardag Paard Podiumcafé Splendid, Orange Sunshine en Burma Shave op verjaardag Paard Podiumcafé

Haags Muziekcafé viert tweejarig bestaan

, Peter Opde Plaats,

Splendid, Orange Sunshine en Burma Shave op verjaardag Paard Podiumcafé

Haags Muziekcafé viert tweejarig bestaan

Peter Opde Plaats, ,

Wie had kunnen denken dat het café naast het popcomplex annex nachttempel zou uitgroeien tot één van de belangrijkste muziekcafé’s van Den Haag? Elke Haagse band van een beetje naam heeft hier al wel eens gespeeld. Ook bands van buiten de regio maken steeds vaker hun opwachting op het smalle podium aan de Haagse Prinsegracht. Op woensdag 31 augustus is het groot feest, want dan bestaat het café twee jaar.

Haags Muziekcafé viert tweejarig bestaan

Wie had kunnen denken dat het café naast het popcomplex annex nachttempel zou uitgroeien tot één van de belangrijkste muziekcafé’s van Den Haag? Elke Haagse band van een beetje naam heeft hier al wel eens gespeeld. Ook bands van buiten de regio maken steeds vaker hun opwachting op het smalle podium aan de Haagse Prinsegracht. Op woensdag 31 augustus is het groot feest, want dan bestaat het café twee jaar. Net als vorig jaar, toen het Paard Podiumcafé met Gruppo Sportivo, Hallo Venray en Voicst zijn eerste verjaardag vierde, staan op deze woensdagavond drie wat grotere acts op het programma. Vanaf een uurtje of negen start het programma met de ska/reggae formatie Splendid, gevolgd door Orange Sunshine met vuige Haagse bluesrock. Burma Shave zal de avond ongetwijfeld met rock, bluesrock en samplepop afsluiten. Het afgelopen jaar heeft het Paard Podiumcafé een goede reputatie opgebouwd bij muzikanten en organisatoren. Zo was het vaak standaard onderdeel bij evenementen als de Cultuurnacht, State X/New Forms, de Haagse Pop Week, Ramonaaa Awards, de KoninginneNach, North Sea Heats The Hague, Haagse Pop voor Azië, Plein Open, de Arising Artist avond en het Nachttempelfeest. Regelmatig komen nu ook wat grotere acts spelen; ook bands uit het buitenland. In april werd het cafépubliek verrast met een optreden van Last Supper uit Canada en Yumi Yumi uit Japan. Aankomend seizoen heeft het programmeringsteam weer grote plannen. State X/New Forms staat weer op het programma maar ook een aantal donderdagavonden mogen niet onvermeld blijven. Ex-Urban Heroesgitarist Jaap de Jonckheere maakt hier met zijn nieuwe band DC Xpress in oktober zijn opwachting. Net als zanger/toetsenist Sander Idema (ex-Sad-O-Sky) met zijn nieuwe band Les Professeurs. Verder spelen er bands als Snake Charming, Labasheeda, Rosie en de officiële Vrienden van Amstel live band; Nieuw Nederlands Peil. Op 1 december staat een minifestival op het programma met drie Nederlandstalige bands: Immens, Nieuwe Vrienden en De Juf. Laatstgenoemde speelde de sterren van de hemel tijdens de eerste labelavond van Arising Artist. Het feest begint om 21.00 uur en is gratis toegankelijk.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag