3VOOR12 Den Haag Colofon

Welkom op 3VOOR12 Den Haag, de eerste lokale aftakking van VPRO's 3VOOR12. Op deze website vind je recensies, interviews, nieuws, fotoverslagen en nog veel meer. Regelmatig worden grote festivals live verslagen. Zoals Parkpop, The Music In My Head, State-X New Forms en de Bazart Bandmarathon.

Welkom op 3VOOR12 Den Haag, de eerste lokale aftakking van VPRO's 3VOOR12. Op deze website vind je recensies, interviews, nieuws, fotoverslagen en nog veel meer. Regelmatig worden grote festivals live verslagen. Zoals Parkpop, The Music In My Head, State-X New Forms en de Bazart Bandmarathon.

Op 1 oktober 2003 werd, in samenwerking met het HPC en het Paard van Troje, het startschot gegeven voor 3VOOR12 Den Haag, de eerste lokale afdeling van de landelijke muzieksite 3VOOR12. 3VOOR12 Den Haag is daarmee de pilot van een landelijk vertakt netwerk van lokale 3VOOR12-vestigingen. In de loop der jaren zijn er steeds meer lokale afdelingen bijgekomen. Tot nu toe zijn er elf verschillende aftakkingen van 3VOOR12, waaronder Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Limburg, Drechtsteden en Tilburg/Brabant.

Het initiatief 3VOOR12/Den Haag is ontstaan toen de toenmalige HPC projectcoördinator Ronald Stemmerich en Paard van Troje programmamaker Henk Koolen in 2002 in samenwerking met de gemeente Den Haag betrokken raakte bij de opzet van de Haagse Pop Server en voor dit project contact zocht met de VPRO's 3VOOR12. Ook daar liep men rond met het idee een lokale afdeling van 3VOOR12 te beginnen. Anderhalf jaar later werd 3VOOR12 Den Haag geopend door de toenmalige Cultuurwethouder Louise Engering en werd popjournalist Gerard van den IJssel aangesteld als de eerste hoofdredacteur. Na een jaar maakte Van den IJssel plaats voor Cok Jouvenaar. Vanaf eind 2006 is Remco van der Ham de hoofdredacteur 3VOOR12 Den Haag.

Contact:
Nutshuis (HPC) t.a.v. 3VOOR12 Den Haag
Adres: Riviervismarkt 5, 2513 AM Den Haag
Telefoonnummer: 070-3457457
Email: info@3voor12denhaag.nl (algemeen) / redactie@3voor12denhaag.nl (persberichten, agenda's, nieuwsbrieven e.d.)
Website: http://www.3voor12denhaag.nl

Algemene coördinatie:
Rob Vondracek (Haags Pop Centrum)

Hoofdredactie:
Remco van der Ham

Kernredactie
Ferry Bovet
Frank Veldkamp
Peisam Tsang
Ramon Keyzer
Ramond Jaggessar
Susanne Kooijman

Redactie
Ahalya Ganesh
Annelies van Es
Bambi Otter
Cok Jouvenaar
Jade Yorks
Jessica de Korte
Jorrit Dijkstra
Judith Laanen
Julie Enthoven
Julie Hauber
Leontine de Reede
Loïs Koot
Lotte Twilt
Marc van der Geest
Marije Pluym
Renate Heins
Tess van der Zwet
Willemijn de Koning

Fotoredactie
Alice Mulder
Eefje Lammers
Jan Rijk
Karin Bruinenberg
Linda Bruggeman
Mariëlle Janssen
Michella Kuijkhoven
Peter de Hoog
Peter Dullaart
Richard Canten
Ron van Varik
Samantha Stauttener