Tuesday Child komt met juweel Tuesday Child komt met juweel

Nieuwe CD is vooral solo-project Maurice Bom

, Lilian van Dijk,

Tuesday Child komt met juweel

Nieuwe CD is vooral solo-project Maurice Bom

Lilian van Dijk, ,

Maurice ‘Mouse’ Bom, muzikant en producer, heeft onder de naam Tuesday Child een nieuwe cd uitgebracht via Remmelt Records. Vroeger was Tuesday Child een complete band, nu een soloproject.

Maurice ‘Mouse’ Bom, muzikant en producer, heeft onder de naam Tuesday Child een nieuwe CD uitgebracht via Remmelt Records. Vroeger was Tuesday Child een complete band, nu een soloproject. Over het maken van de CD 'Vital signs' heeft Maurice Bom maar liefst vier jaar gedaan. Vrijwel helemaal alleen heeft hij alles ingezongen en ingespeeld, met hier en daar wat hulp van drummer Bert Fonderie, het singer-songwriterduo Hugo Remmelt en Thijs Muus, bassist Erwin Smitskamp, gitarist en zanger Peter van der Meer en zangeres Anna Hofland.En natuurlijk met gebruik van de nodige apparatuur in de vorm van samples en andere sound effects.  

Het resultaat mag er zijn. Loepzuivere zang en een fraaie, soms heel verrassende opbouw van songs in wat nu heet de Britpoptraditie. Dat is in het geval van Mouse gewoon voortborduren op wat de Beatles hebben gedaan, aangevuld met eigen ideeën en nieuwe invloeden, plus geluidsmogelijkheden die de Fab Four nog niet hadden. Hij combineert in zijn eentje bepaalde aspecten van het talent van Lennon, McCartney en Harrison en dat levert een juweel van een CD op. Bom is op zijn best met zuivere harmonieën; zijn uitstapjes naar noise zijn af en toe wat minder geslaagd. Het nummer Full Colour zal, als het als single wordt uitgebracht, zeker hoog gaan scoren. Het is een verschrikkelijk mooi nummer dat direct blijft ‘hangen’. Mermaid Baby daarentegen is op zich niet slecht, maar gaat wat ‘over the top’ met een te lange herhaling van het geluid van een speeldoosje. Het overige materiaal maakt dat meer dan goed, kortom, een prachtige CD.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag