3voor12 Breda

#BB17 Bijzonder en bijzonder goed debuut van Little Symphonies

Veel publiek voor luisterliedjes

Little Symphonies is het nieuwe project van Tom Gudde (There There) en Maxim Ventulé (Keaton, Absent Mango). Bredanaar Tom speelde met There There al op Breda Barst, Maxim woont nog maar net in de stad, hij kwam voor zijn studie over uit Vlissingen. We spraken ze al over hun bijzondere debuut als Little Symphonies op Breda Barst en de persoonlijke verhalen achter eerste single ‘Early Train Home’ en het aanstaande album ‘We Used To Think We Were Immortal’. Vandaag is het bijzondere debuut.

De rolverdeling tussen de twee is zoals ze zelf al zeiden: Maxim als singer-songwriter achter de toetsen, Tom tegenover hem met allerlei knoppenkastjes, toetsen, een elektrische gitaar en drums. Maxim start met te zeggen dat hij zijn stem al de hele week kwijt was, maar dat vandaag gelukkig door kon gaan. Het is druk voor het podium, de truck van Kunstbende met een overkapping en intieme huiskamersetting van December Tapes. Perfect voor liedjes om naar te luisteren. Het wordt nergens sentimenteel of overdreven, hoewel het afgelopen half jaar voor Ventulé allerminst prettig was. Little Symphonies is zich bewust van zijn eigen kunnen en liedjes en de podiumervaring helpt daar bij. Samen brengen ze voor het eerst de nummers waar ze nu een dik half jaar aan werken en die zijn de moeite waard: echte luisterliedjes met verzorgde effecten. Twee covers vullen de set aan: 'The Last Time' van The National en 'Another One' van Mac Demarco, die ook in het straatje van Radiohead en Wilco wonen.

Het moment
'Calm Me Down', de slotsong is wel heel sterk. Maxim en Tom nemen de tijd om het nummer uitgebreid af te sluiten met een apotheose van postrock gitaar met veel echo en pianoklanken. We zijn alvast nieuwsgierig naar het album.

Breda Barst heeft zoveel optredens, we kunnen niet overal over schrijven, van de andere optredens op het Foodcourt Podium op de zondag maakten we dit fotoverslag.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12