3voor12 Breda

#BB17 Need fixt het lekker in de Spaanse Kraag

Ja, ja, uit de teentjes

Bassist Bastiaan, zanger Sam, gitarist Jeroen en drummer Dorus zijn de leden van de Amsterdamse punk band NEED. Leden die eerder in bands zoals Brat Pack, Aux Raus, Local Spastics, Union Town en No Turning Back speelden. Ervaring genoeg dus. NEED staat in de Spaanse Kraag en is klaar om een flinke punksaus over Breda te gieten. 

Energiek start NEED hun show, we horen een vleugje Misfits in de stem van Sam. Zijn performance zorgt voor extra theater in de tent en hij is daardoor de eye-catcher. "Ja, ja, uit de teentjes, ik fix het" klinkt het door Sams microfoon. Hij praat tussen de nummers door, soms klinkt hij buiten adem, maar blijft de gehele set genoeg energie houden en laat zijn ogen regelmatig wegdraaien op een manier waar Linda Blair uit 'The Exorcist' (1973) nog een puntje aan kan zuigen. Al met al klinkt het allemaal brutaal lekker, soms een beetje gelikt, maar dat nemen we voor lief. Feit blijft dat NEED genoeg spektakel brengt en van het podium knalt. Met het nummer 'I Hate White People' laat NEED die schijt-aan-alles brutaliteit zien. Het publiek ontvangt NEED goed, her en der wordt er gedanst, maar echt heftige actie zoals een cirkelpit waar Sam in zijn laatste nummer om vraag, blijft achterwege. 

Het publiek
Vooraan, maar dan ook écht vooraan als in tegen het podium aan, staan twee mannen, beide gaan ze op in de muziek. Eén ervan ontvangt zelfs een compliment van de zanger: "Kijk, deze man begrijpt het!" klinkt het door de Spaanse Kraag. Deze twee heren hebben hun plek bij het podium veroverd.

Wil je meer Breda Barst 2017? In dit dossier vind je recensies van alle acts op de drie grootste podia! O.a. Brutus, Cocaine Piss en DOOL.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12