3voor12 Breda

#BB17 The Grand East goede afsluiter voor het InPetto podium

Zowel instrumentaal als vocaal een goed optreden

Het debuutalbum van The Grand East is nog geen jaar uit, maar toch heeft de band al veel weten te bereiken. Vorig jaar was de band uit Diepenheim in Overrijsel nog een van de meest geboekte Popronde acts en begin dit jaar stonden ze op Eurosonic Noorderslag. Ze mochten ook het InPetto podium op de zaterdag afsluiten, maar dit is nog lang niet hun laatste optreden van dit jaar. Ze hebben de laatste maanden nog veel optredens gepland staan waaronder een festival in Spanje en hun eigen tour door vier zalen in Nederland genaamd "FEAST UNLEASH THE BEAST TOUR".

De rock- en soulband The Grand East bestaat: zanger Arthur Akkermans, pianist Joris Van den Berg, gitarist Niek Cival, bassist Teun Eijsink en drummer Imanishi Kleinmeulman. Al vanaf de eerste minuut weet de band een energiek optreden neer te zetten. Vooral zanger Arthur springt het hele optreden heen en weer op het podium en zwaait zijn lange haar alle kanten op. De band weet zowel instrumentaal als vocaal een sterk optreden neer te zetten met nummers zoals “Rain Is Coming” waarbij vooraf een opmerking wordt gemaakt over het toch nog redelijk mooie weer.

Het publiek
In de grote massa publiek stonden veel verschillende leeftijden van jong tot oud. Die even enthousiast als de band staan de dansen op de rock- en soulmuziek van de band. Helemaal vooraan staat een jonge fan mee te lucht drummen met drummer Imanshi. Naarmate het optreden vordert, wordt de sfeer in het publiek steeds beter en krijgt The Grand East steeds meer mensen aan het dansen en aan het meezingen. De bandleden hoeven eigenlijk totaal geen moeite te doen om het publiek mee te krijgen, de muziek doet dat al voor hun. Ze krijgen dan ook na elk nummer een luid applaus.

Wil je meer Breda Barst 2017? In dit dossier vind je recensies van alle acts op de drie grootste podia! O.a. DOOL, CUT_ en The Sore Losers.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12