3voor12 Breda

#BB17 VVOVNDS serveert dikke punk in de Spaanse Kraag

Doordringend vies, maar stiekem oh zo lekker

Onze zuiderburen brengen VVOVNDS naar de Spaanse Kraag. Drummer Pieter, zanger Jenci, gitarist Simon en bassist Kristof maken explosieve muziek met bijna onverstaanbare vocals. Ze creëren een sfeer die je keihard bij je strot grijpt. Zanger Jenci staat voor het podium in een soms provocerende houding, het lijkt namelijk alsof hij in je schedelpan wilt kruipen om zich vervolgens een weg te banen naar het diepste van je ziel om daar een zaadje te planten. Zo'n zaadje van een vleesetende plant, die langzaam je gezonde verstand wegvreet en een labyrint in je brein maakt waardoor je in verwarde staat achterblijft. Zijn penetrerende blik in combinatie met krijsende geluiden zorgen ervoor dat VVOVNDS een intrigerend spektakel is.

Het publiek

Dat geniet van VVOVNDS, ze staan samen met zanger Jenci mee te gillen en er ontstaat een kleine moshpit waarin het er vooral gemoedelijk aan toegaat. De zanger verdwijnt zo nu en dan, omdat de pit een beetje chaotisch is, alhoewel er zelden tot nooit te spreken is van een gestructureerde moshpit, maar dat terzijde. Met de microfoon in zijn mond trakteert Jenci, samen met zijn overige bandleden, het publiek in de Spaanse Kraag op een flinke portie dikke, vieze punk die stiekem heel goed te nassen is. Santé!

Wil je meer Breda Barst 2017? In dit dossier vind je recensies van alle acts op de drie grootste podia! O.a. Brutus, DOOL en Mary Fields.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12