3voor12 Breda

#BB17 de onderkoelde charme van Whispering Sons

Fijne terugkeer na Ik Zie U Graag

Whispering Sons stal in de kleine zaal van Mezz op de Ik Zie U Graag vrijdag dit jaar de show, dezelfde avond deed Tamino dat in de grote zaal. Waar Tamino dat solo deed voor een muisstil publiek, gooide Whispering Sons met donkere, gelaagde post-punk met new wave accenten en zangeres Fenne als meeslepend middelpunt bijzonder hoge ogen. De winnaar van Humo’s Rock Rally 2016 mag het vandaag op Breda Barst nogmaals komen tonen.   

Naadloos. Wallis Bird heeft net haar laatste noten gezongen en Whispering Sons start al gretig aan hun set op het hoofdpodium. Ze doen dat met de single 'White Noise', die gisteren uitkwam. White noise, een fenomeen waarbij verschillende klanten samenkomen tot één geluid. Whispering Sons doet iets soortgelijks: alle instrumenten komen samen tot één fijn geheel waarbij ook Fennes zang, eerder gesproken zang, nergens uit de bocht gaat of de muziek overschreeuwt. Het is de onderkoelde charme van Whispering Sons die je aandacht erbij houdt. Of juist niet, deze act is niet voor iedereen. Juist het monotone, donkere karakter van de post punk en wave, met echt wel twisten en tempowisselingen, is iets wat je ligt of wat je links laat liggen.

Het moment
Geen. Dat wil zeggen: het hele optreden is boeiend en consistent strak. Whispering Sons blijft je aandacht erbij houden, juist door het vast houden aan hun eigen stijl en het hoge niveau. Misschien een riskante boeking voor het grotere publiek, maar de gok pakt wat ons betreft goed uit.

Wil je meer Breda Barst 2017? In dit dossier vind je recensies van alle acts op de drie grootste podia! O.a. My Baby, Compact Disk Dummies en CUT_.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12